Als ouder kun je tegen een aantal vervelende problemen aanlopen als het om je kinderen gaat. Bedplassen is daar een voorbeeld van. Niet alleen voor jou als ouder vervelend, maar zeker ook voor je kind zelf. Wist je dat ongeveer 15% van de zesjarigen regelmatig last heeft van nachtelijke ongelukjes? Ook onder volwassenen komt het voor. Rond de 1 à 2% van hen plast nog wel eens in bed. Of hier wat aan te doen is, lees je hier.

De oorzaak van bedplassen

Bedplassen kan meerdere oorzaken hebben en deze kunnen van persoon tot persoon verschillen. Of het nu gaat om een kind of een volwassen persoon: vaak is het een combinatie van meerdere factoren. Bij volwassenen kunnen hormonale problemen aan bedplassen ten grondslag liggen. Bij kinderen gebeurt het vaak dat het signaal van een volle blaas simpelweg te laat door komt, maar ook spelen spanningen een grote rol. Kinderen, waarvan de ouders vroeger ook dergelijke problemen hebben gehad, lopen een grotere kans om er zelf ook last van te krijgen.

Plaswekker als oplossing

Het is begrijpelijk dat het een vervelend probleem is waar je het liefst iets aan wilt doen. Er midden in de nacht één of meerdere keren uit moeten voor het verschonen van een bed is voor niemand leuk. Hier komt dan ook het gebruik van plaswekkers om de hoek kijken: een handig systeem dat werkt middels een alarmsysteem dat reageert op urineverlies. Dit wordt via een sensor gedetecteerd. 

Wetenschappelijk bewezen

Er is veel onderzoek gedaan naar het ontstaan en verhelpen van plasproblemen in de nacht. Het belangrijkste is hierbij om snel en goed wakker te worden, om zo op tijd in te kunnen springen op het gevoel van aandrang. Het gebruik van plaswekkers blijkt hierbij zeer effectief te zijn en heeft al vele kinderen en hun ouders geholpen. Binnen een week of tien is het bedplassen vaak verleden tijd.

Geen straf, maar beloning

Zeker als je een kind hebt dat last heeft van bedplassen, is het belangrijk om geen straf te geven, maar juist gebruik te maken van positieve stimulatie en beloning in het geval van een droge nacht. Het is namelijk goed te beseffen dat bedplassen voor kinderen ook een emotionele last is. 

Plaswekkers van Dryly

Er zijn zoveel soorten en merken op de markt, dat je soms niet goed meer weet waar je nu voor moet gaan. Het belangrijkste is dat je kijkt wat voor jou als ouder en voor je kind zelf goed werkt, maar nog belangrijker is om het leuk te houden. Hoe gek dit ook klinkt, het zal meer effect hebben. Neem nu de plaswekkers van Dryly. Deze komen samen met een leuke panda knuffel en handige app die diverse spelelementen bevat om kinderen te stimuleren en zo te zorgen voor droge nachten. Je kunt de plaswekkers overigens combineren met diverse pakketten, waarbij ook direct broekjes geleverd worden.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>