Padel is de laatste jaren een zeer populaire sport geworden. Dat is niet voor niks. Padel heeft namelijk een aantal mooie voordelen ten opzichte van veel andere sporten. Dat is waar we het in dit artikel over gaan hebben. Je ontdekt wat padel is en waarom het zo populair is geworden.

Wat is padel?

Padel is een soort mix tussen tennis en squash. Zo speel je alle drie de sporten met een racket en een bal. In dit deel zetten we de verschillen en overeenkomsten tussen padel en tennis en tussen padel en squash voor je op een rij.

Padel en tennis

Het racket dat je bij padel gebruikt, is vergelijkbaar met een tennisracket. Beide rackets zijn vrij dik. Een verschil is echter dat een padelracket kleiner is dan een tennisracket. Daarnaast gebruik je ook bij beide sporten een net waar je de bal overheen moet slaan. Wat echter een groot verschil is tussen padel en tennis, is het feit dat padel vrijwel altijd binnen wordt gespeeld tussen vier wanden en dat tennis zonder wanden wordt gespeeld. Hierdoor duren de rally’s bij padel doorgaans langer dan bij tennis.

Padel en squash

Naast de overeenkomsten met tennis kent padel ook een aantal overeenkomsten met squash. Zo worden beide sporten doorgaans binnen tussen vier wanden gespeeld. Dit resulteert vaak in lange rally’s. Wat een verschil is tussen padel en squash, is het feit dat er bij padel wel gebruik wordt gemaakt van een net en bij squash niet. Bovendien komt er bij padel veel meer tactiek kijken dan bij squash.

Waarom is padel zo populair geworden?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom padel zo populair is geworden in de laatste jaren. In dit deel zetten we er drie voor je op een rij.

Niet seizoensgebonden

Het eerste grote voordeel van padel is het feit dat het in alle seizoenen gespeeld kan worden. Padel wordt namelijk doorgaans binnen gespeeld. Hierdoor maken de weersomstandigheden niets uit.

Laagdrempelig

Ten tweede is padel een laagdrempelige sport om mee te beginnen. Je hebt niet veel spullen nodig en het is meestal vrij goedkoop om je bij een club aan te sluiten. Bovendien speelt leeftijd geen grote rol bij padel. De sport is dan ook geschikt voor bijna alle leeftijdscategorieën.

Sociale contacten

Verder is padel ook zeer goed voor de sociale contacten. Padel speel je namelijk doorgaans in teams van vier personen. Sociale contacten is iets waar mensen altijd behoefte aan hebben. Aangezien padel hier zeker aan kan bijdragen, is padel voor veel mensen een interessante sport.

Conclusie

Padel is de laatste jaren zeer populair geworden. Gezien de voordelen die padel met zich meebrengt, is dat niet gek. Het is dan ook te verwachten dat padel de komende jaren nog steeds veel beoefend zal worden. Ben je enthousiast geworden en wil je padel gaan spelen? Dan raden we je aan om bijvoorbeeld in deze sport webwinkel te kijken voor een racket.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>