Underlayment; het ideale houtwerk voor (tijdelijke) constructie

In de wereld van de bouw en constructie worden er vele soorten materialen gebruikt. Kunststof, beton, steen en natuurlijk hout. Er zijn echter vele soorten hout en talloze manieren om in te zetten. Een daarvan is voor het gebruik van underlayment.

Wat is underlayment?

Underlayment zijn verschillende dunne lagen fineerplaat die aan elkaar gelijmd zijn. Door de verschillende dunne lagen fineerplaten op elkaar te plakken krijg je een zeer sterk stuk hout wat te gebruiken is voor veel verschillende doeleinden.

Er zijn verschillende soorten underlayment. De verschillen zitten in zowel de afmetingen en de dikte van de underlayment platen. Daarnaast zijn er verschillen in het soort hout wat gebruikt wordt. En de houtsoort die gekozen wordt bepaalt vervolgens ook de kleur en het gewicht van de underlayment.

Waarom underlayment gebruiken?

Underlayment is een zeer fijn constructiemateriaal. Er wordt dan ook steeds vaker gekozen hiervoor. Belangrijke voordelen zijn;

  • licht van gewicht
  • trekt niet krom
  • kan (relatief) goed tegen vocht
  • verkrijgbaar in standaardmaten en andere maatvoeringen
  • sterker dan enkele houtplaten van dezelfde dikte

Waarvoor wordt het gebruikt

Een reden dat steeds meer mensen en bedrijven kiezen voor underlayment is dat het, dankzij de eigenschappen, voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Vaak wordt underlayment gebruikt als basisplaten voor daken, vloeren en wanden. Echter wordt het ook steeds meer gebruikt voor beursstands. Omdat het zeer snel te leggen is kan er met behulp van underlayment in korte tijd een zeer stevige en mooi uitziende constructie worden neergezet.

Underlayment prijzen

De prijzen van underlayment worden uitgedrukt in prijs per vierkante meter. Underlayment is beslist niet duur, maar bij grote projecten waar het om veel vierkante meters gaat is het wel handig om voor de beste prijs te kiezen. Dit kan op Houthandel Online. Door de ruime keuze in afmetingen en houtsoorten kies je precies voor de underlayment die bij jouw project past!