Richard Mille heeft als topmerk voor horloges naam gemaakt als een van de meest vooraanstaande in de branche, en dat wordt meteen duidelijk als je een kijkje neemt in het enorme aanbod aan luxe horloges. Dergelijke horloges hebben haast de status van extravagant gekregen, en dat heeft natuurlijk een goede reden.

Wat kost een Richard Mille horloge nu precies, en waarom zijn die horloges zo duur? Welk horloge is het goedkoopst, en voor welk model betaal je de hoogste prijs? Voor een antwoord op deze vragen, lees snel verder!

Een Richard Mille horloge kost tussen de 75.000 tot  een paar miljoen euro. Bij de meeste modellen ligt de kostprijs tussen 150.000 en 250.000 euro.  Het duurste Richard Mille horloge is de Richard Mille RM56-02 Sapphire Tourbillion en kost maar liefst 2 miljoen dollar.

Over Richard Mille

Richard Mille is een internationaal bekend Zwitsers merk dat de laatste jaren alleen maar populairder is geworden. Alle horloges binnen het aanbod hebben iets luxueus en zelfs extravagant, waardoor ze vooral passen bij de outfit van media celebrities en andere bekende personen. Twintig jaar geleden bestonden er echter nog geen horloges van dit merk.

Richard Mille werd in het haar 2001 opgericht door Dominique Guenat en Richard Mille, twee vrienden die allebei een liefde voor auto’s hadden en zelf al actief waren in de horlogewereld. Ze werkten drie jaar samen om hun eigen merk op te starten, en waren al vanaf het begin bekend door hun samenwerking met onder andere het grote merk Audemars Piguet.

Het eerste wat een Richard Mille horloge zo uniek maakt, is natuurlijk het uitzicht. De gemakkelijkste manier om een horloge van dit merk te herkennen is aan het feit dat het een beetje lijkt op een kruising tussen een Formule-1 wagen en een luxe uurwerk. Daarbij is de behuizing van dergelijke uurwerken transparant, waardoor het wel lijkt alsof je naar het binnenste skelet van het horloge kijkt.

Wat is de prijs van een Richard Mille horloge? Dat hangt ervan af, maar de prijzen variëren van 75.000 tot wel een paar miljoen euro. Bij de meeste modellen ligt die kostprijs tussen 150.000 en 250.000 euro. Geen klein bier dus, althans voor de meeste mensen. Een Richard Mille die 1 miljoen kost is daarbij geen uitzondering!

De reden waarom Richard Mille horloges zo duur zijn, is eigenlijk door het feit dat er heel kostbare materialen voor gebruikt worden. De behuizing op zich bestaat al uit goud en titanium, maar vaak zit er ook kwarts en/of carbon bij. Dit verschilt natuurlijk van model tot model. Daarbij is de afwerking van alle horloges micrometrisch en dat zorgt dan weer voor een uiterst luxueuze, chique look.

De aanwezigheid van titanium in de horloges geeft deze modellen een enorme weerstand tegen G-kracht, tot wel 10.000 G. Toch zijn de horloges erg licht: de RM-027 weegt bijvoorbeeld slechts 48 gram. Daarbij komt ook nog eens dat de horloges slechts in beperkte oplages geproduceerd worden. In 2018 zijn er bijvoorbeeld slechts 4600 gemaakt.

Als je de prijsklasse voor een Richard Mille wilt vergelijken met een ander bekend product, dan is de Rolls Royce misschien het beste voorbeeld. En dat zegt al genoeg over de exclusiviteit van dit merk!

Wat is de prijs van het duurste Richard Mille horloge?

Het duurste Richard Mille horloge is een écht unicum, en als je ernaar kijkt zie je meteen waarom het zoveel kost. De prijs voor het allerduurste Richard Mille horloge is dan ook ondenkbaar voor de meeste mensen. Het gaat om de Richard Mille RM56-02 Sapphire Tourbillion, die voor niet minder dan 2 miljoen dollar over de toonbank gaat.

Het horloge is gemaakt van saffier, een van de meest kostbare materialen die er zijn. Het is vooral de enorme flexibiliteit en creativiteit van het merk Richard Mille die ervoor zorgen dat er zoveel verschillende modellen zijn en dat er vaak zelfs horloges op maat worden gemaakt voor celebrities. Denk maar aan het horloge van Drake, dat erotische teksten weergeeft, of het horloge van Kimi Räikkönen, dat krachten kan weerstaan tot wel 5000 G.


Wat is de prijs van het goedkoopste Richard Mille horloge?

Zoals reeds gezegd verschilt de prijs voor een Richard Mille horloge van model tot model, maar de laagste prijs ligt rond de 75.000 euro. Veel meer dan de meesten betalen voor een auto dus, en dat maakt deze horloges nog altijd onbetaalbaar voor zo’n 99% van de mensen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>