• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cars
  • /
  • Wat moet je aantrekken om veilig op de motor te kunnen rijden?

Nu de eerste lentedagen weer voor de deur staan, zullen veel mensen weer zin hebben om erop uit te trekken op de motor. Wil jij zorgen dat je veilig op de motor kunt gaan toeren, dan moet je zorgen dat je de juiste kleding koopt. Goede kleding zorgt er niet alleen voor dat je niet zit te koukleumen op je motor, maar beschermt je ook wanneer je een keer ten val komt. Als je dan niet de juiste kleding draagt, kunnen de gevolgen vergaand zijn en dat moet je zien te voorkomen. Wij laten je graag zien wat je sowieso moet kopen om te zorgen dat je echt kunt genieten van je tochtjes op de motor. 

Zorg voor een goed motorpak

Op de motor ben je kwetsbaar en dus moet je zorgen dat je een goede outfit draagt. Met een goed motorpak kun je je lichaam goed beschermen. Voor vrouwen geldt dat zij vaak lichter zijn dan mannen en daardoor ook eerder ten val kunnen komen. Een goed pak kan hen echter veel beter beschermen. Dit pak is gemaakt van dikke stof waardoor het pak de klappen van een val zo goed mogelijk kan opvangen. Bovendien zorgt een goed pak er ook voor dat je niet koud wordt op de motor. Wanneer de wind om je lichaam giert, is het namelijk niet altijd eenvoudig om op temperatuur te blijven. Een goed motorpak zorgt ervoor dat je een aangename lichaamstemperatuur kunt vasthouden. 

Koop goede motorlaarzen 

Het komt soms voor dat mensen veel geld uitgeven aan een motorpak en vervolgens bezuinigen op de motorlaarzen. Dat is weliswaar begrijpelijk, maar verstandig is het niet altijd. Goede motorlaarzen zijn namelijk van groot belang. Zij bieden je enkels stevigheid waardoor je beter op de motor zit. Bovendien zorgen je laarzen ervoor dat je beter grip hebt op de voetpedalen. Je moet er niet aan denken dat je tijdens een rit op snelheid de grip verliest. Met goede laarzen met een goede zool en een sterk profiel, heb je veel meer grip en hou je de controle over je motor. Mocht het gebeuren dat je onderuit gaat met je motor, dan bieden je laarzen zo goed mogelijke bescherming van je enkels. Dat kan veel ellende voorkomen. 

Het belangrijkste: de helm

Tot slot het deel van je outfit dat niet alleen heel belangrijk is, maar wat ook verplicht is om te dragen: de helm. Je kunt een motorhelm dames kopen in diverse soorten en maten. Wij raden je aan om een model te kiezen dat je hele hoofd bedekt. Heb jij het vaak warm op de motor? Kies dan voor een binnenstof die antibacterieel is en die je eenvoudig kunt uitwassen. Zo blijft je helm zelfs na vele keren dragen, altijd als nieuw aanvoelen.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>