Wat zal de Bitcoin gaan doen in 2020?

2019 zit er weer op mannen. Dus rest ons niks anders dan jullie allereerst het beste wensen. Nu iedereen weer langzaamaan van de kater is bekomen is het tijd om vooruit te kijken. Wat zal 2020 voor ons brengen op het gebied van gezondheid, liefde en financiën? Vandaag gaan we het over financiën hebben. Om precies te zijn de Bitcoin. 2020 belooft namelijk een belangrijk jaar te worden voor de digitale munt.

Disclaimer: de informatie uit dit artikel is puur onze eigen mening en geen financieel advies.


Bitcoin halving 2020

Een van de redenen waarom veel mensen positief zijn over het aankomende jaar is de aanstaande ‘halving‘. Een heel technisch verhaal waar we niet te diep op ingaan. Het komt erop neer dat de belonging voor zogeheten ‘miners‘ gehalveerd wordt. Deze halving zal op korte termijn invloed kunnen hebben op de verhouding van vraag en aanbod van Bitcoin.

Handelaren en particulieren die interesse hebben in Bitcoin zullen stuiten op een verlaagd aanbod, waardoor de prijs zeer waarschijnlijk zal toenemen. Wil je zelf Bitcoin kopen? Dan doe je er waarschijnlijk goed aan dat te doen voordat deze halving plaatsvindt. De halving zal, zoals het er nu naar uitziet, plaatsvinden in mei.

Hoe zeker is het?

De verwachting dat de prijs gaat stijgen is gebaseerd op pure logica. Vraag en aanbod heeft een groot invloed op de prijs. Dat is niet alleen met Bitcoin het geval maar met alle producten en diensten in de markt. Dit wordt marktwerking genoemd.

Op het moment van schrijven is de prijs van één Bitcoin ruim 6.700 euro. Op zijn hoogste punt was de Bitcoin bijna 17.000 euro waard. De laatste keer dat er een halving plaatsvond was in 2016. Alle vorige keren dat er een halving plaatsvond had dit een zeer positieve invloed op de prijs. Dit is te zien in de afbeelding hieronder.

Bron: MasterTheCrypto

Hoewel de voortekenen positief zijn is er niks met zekerheid te voorspellen. Geloof jij er wel in dat Bitcoin het komende jaar meer waard wordt? Zorg dan dat je niet meer investeert dan je makkelijk kan missen en houdt de Bitcoin koers goed in de gaten!