• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cars
  • /
  • Wat zijn de Grand Prix races die je als man absoluut ooit bezocht moet hebben?

De Formule 1 wordt steeds populairder. Niet zo gek natuurlijk. Na lange tijd hebben we eindelijk eens een Nederlander die het fantastisch doet. Onze Max lijkt soms met speels gemak te winnen, maar zo is het in de praktijk absoluut niet.
Hoe dan ook wordt het dus ook steeds interessanter en leuker om eens een F1 Grand Prix te bezoeken. Maar er zijn er zoveel! Welke F1 races moet eigenlijk elke man ooit van dichtbij hebben gezien?

Melbourne (Australië)

Waarschijnlijk verwachten niet veel mensen Australië als dé F1 Grand Prix die je echt moet bezoeken. Wat hem echter heel interessant maakt: het is de eerste van de Formule 1 kalender van het nieuwe jaar. Het is de start van een nieuw seizoen, met wellicht nieuwe auto’s of rijders, nieuwe regels et cetera. Niets is zeker op dat moment, ook niet dat Max Verstappen opnieuw wel ‘even’ wint.

Daarnaast ligt het circuit van Melbourne in een stadspark, ben je snel in de stad zelf én is een strandbezoek ook op zeer korte afstand. Zelfs met je vrouw of vriendin kan je hier een fantastische reis van maken.

Boedapest (Hongarije)

Ook de Grand Prix van Hongarije is echt een mooie tip. Tickets zijn hier nog redelijk betaalbaar. De reis vanuit Nederland is niet zo gruwelijk lang als naar het andere eind van de wereld. En Boedapest moet je als stad natuurlijk absoluut ook een keer hebben gezien! Niet voor niets is Boedapest al vele jaren zeer in trek voor een stedentrip. Slaat Max ook hier zijn slag?

Zandvoort

Natuurlijk kunnen we na de twee meest recente edities al niet meer om Zandvoort heen. Heel Zandvoort kleurt oranje, want juist hier zijn de verwachtingen hoog gespannen. Lekker dicht bij huis en met de trein te bereiken. Het strand is op een steenworp afstand. En hoe fantastisch zou het zijn als je in eigen land Max Verstappen als eerste afgevlagd ziet worden?

Singapore

Van een hele andere orde is de Grand Prix van Singapore. De F1 auto’s rijden hun race over smalle straten van deze wereldstad. Dat dat ’s avonds gebeurt, met het bekende kunstlicht, maakt het extra bijzonder. Ben je muziekliefhebber, dan heb je een extra reden om de F1 race van Singapore te bezoeken. Want elk jaar strikt men hier wereldberoemde artiesten die komen optreden.

Tot slot is Singapore een mooi uitgangspunt om een stuk Azië te ontdekken: je bent er immers toch!

Meer dan keus genoeg

Bovenstaand is slechts een kleine selectie van de top F1 Grand Prix races. Ben je nieuwsgierig naar alle andere wedstrijden en wil je snel weten wanneer ze worden gereden? Intikkertje biedt behalve veel leuke en interessante informatie over de Formule 1 ook een superhandige kalender. In een oogopslag zie je de voor jou meest aantrekkelijke races en zet je ze snel in je agenda.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>