Dankzij gekoeld transport is het mogelijk om goederen vers te houden terwijl ze getransporteerd worden. Koelwagens worden onder meer gebruikt om bloemen en voedingswaren mee te vervoeren. Ben jij werkzaam in de logistiek of heb je een eigen winkel? Dan is een goede koelwagen vaak essentieel. Belangrijk is namelijk dat je goederen in goede staat bij de klant arriveren. De meeste voedingswaren moeten dus eigenlijk altijd, maar vooral met het warme weer, goed gekoeld vervoerd worden. Wanneer je een koelwagen nodig hebt, kun je overwegen om een koelwagen occasion aan te schaffen.

Een tweedehands bedrijfswagen is aanzienlijk goedkoper

Een nieuwe koelwagen kan behoorlijk duur zijn in de aanschaf. Een koelwagen is eigenlijk niet meer dan een aangepaste bestelbus. En net als voor auto’s geldt, dalen bestelbussen ook razendsnel in waarde. Zodra er even met een nieuwe koelwagen is gereden, is deze vaak al duizenden euro’s minder waard. Dat terwijl de wagen nog wel in een prima conditie verkeert. Vandaar dat het financieel gezien veel aantrekkelijker is om je koelwagen tweedehands aan te schaffen.

Vaak zijn de bedrijfswagens nog in uitstekende staat

Veel grote bedrijven vervangen hun wagenpark regelmatig. Daardoor verschijnen er ook continu tweedehands bedrijfswagens op de markt die eigenlijk nog lang niet ‘op’ zijn. Sterker nog, in veel van de bedrijfswagens kun je nog jarenlang rijden zonder ernstige problemen te ervaren. De reden waarom een bedrijfswagen verkocht wordt, heeft lang niet altijd te maken met de staat van het voertuig. Soms past een voertuig simpelweg niet meer bij de huisstijl of heeft het bedrijf in kwestie simpelweg te veel voertuigen voor de huidige vraag. Ook zijn er ondernemers die graag een nieuwer model aanschaffen vanwege het verbeterde comfortgehalte of simpelweg vanwege de uitstraling. Er worden dus veel bedrijfswagens verkocht die nog jarenlang mee kunnen gaan.

Een occasion kan vaak direct in gebruik worden genomen

Een tweedehands koelwagen is dus zo gek nog niet. Toch maakt niet alleen de prijs een occasion interessanter dan een nieuwe bedrijfswagen. Vaak duurt het ook enige tijd voordat je nieuwe koelwagen geleverd kan worden. Vaak moeten de bedrijfswagens nog rijklaar gemaakt worden en dat kan meerdere weken of zelfs maanden duren. Dat is wel even anders met een occasion, die vaak per direct overgeschreven kan worden. Vaak wordt een bedrijfswagen namelijk pas verkocht wanneer de vorige eigenaar al in het bezit is van een nieuwe wagen.

Het aanbod is ontzettend groot

Er worden vaak ontzettend veel tweedehands koelwagens aangeboden. Je hebt daardoor de keuze uit tal van verschillende modellen. Er zijn tweedehands bedrijfswagens met minder dan 5.000 kilometer op de teller, maar ook bedrijfswagens die al meer dan 100.000 kilometer hebben gereden. Een koelwagen kan vaak behoorlijk veel kilometers afleggen voordat er zich daadwerkelijk problemen zullen voordoen. Hoeveel kilometer een bedrijfswagen meegaat, is echter ook afhankelijk van het model en van hoe goed de wagen onderhouden is.

De aanschaf van een tweedehands koelwagen

Ben je tot de conclusie gekomen dat het in jouw geval ook verstandiger is om een koelwagen occasion aan te schaffen in plaats van een nieuwe bedrijfswagen? Dan zijn er verschillende platforms die je kunt raadplegen tijdens de zoektocht naar jouw nieuwe bedrijfswagen. Bij de aanschaf van een tweedehands koelwagen is het altijd verstandig om een proefrit te maken, net als je bij een auto zou doen. Heb je zelf weinig verstand van auto’s? Neem dan bij voorkeur iemand mee met ervaring in de autobranche. Een ervaren monteur kan aan het geluid van de wagen vaak al horen of deze motorisch in orde is. Overigens krijg je ook op tweedehands koelwagens soms nog garantie.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>