• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cars
  • /
  • Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Tegenwoordig beginnen we steeds meer te wennen aan elektrische auto’s. Op de weg en in de buurt vind je steeds meer ruimte om een elektrische auto op te laden en op de snelweg zie je steeds meer elektrische auto’s rijden. Het is nu dan ook het ideale moment om over te stappen op een elektrische auto, maar wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Subsidies op elektrisch rijden

Er zijn momenteel natuurlijk een hele hoop verschillende elektrische auto’s. Zo ook de #1 van Smart. Aan dat elektrisch rijden zitten verschillende voordelen verbonden. Een van de grote voordelen zit hem in de kosten die bij de auto komen kijken.

Het is namelijk zo dat je veel minder vaste lasten hebt door een elektrische auto. Tot en met 2024 betaal je geen wegenbelasting en aanschafbelasting. Vanaf 2025 krijg je hier alsnog 75 procent korting op waardoor je dus veel minder betaald dan iemand met een reguliere auto.

Ook kun je bepaalde subsidies krijgen door elektrisch te rijden. Nog een voordeel in de kosten is het onderhoud. In een elektrische auto zitten nou eenmaal veel minder onderdelen die kapot kunnen gaan. Hierdoor gaat er minder snel iets kapot wat vervolgens gerepareerd moet worden. Nog een bijkomend voordeel is dat je natuurlijk geen benzine nodig hebt. De auto rijdt op elektriciteit en dat scheelt maandelijks ook heel veel in de kosten.

Duurzaamheid

Daarnaast hebben we momenteel natuurlijk veel te maken met duurzaamheid. Een grote groep mensen wil de aarde beschermen tegen de opwarming van de aarde en een elektrische auto kan hier heel goed mee helpen. De auto verbruikt geen fossiele brandstoffen wat een groot voordeel oplevert voor de wereld.

Hierdoor draag jij ook je steentje bij voor een beter milieu. Een bijkomend voordeel is dat zo’n auto veel rustiger rijdt. Je hoeft veel minder gas te geven om op te trekken en een elektrische auto rijdt nou eenmaal prettiger op de weg. Deze auto’s hebben namelijk een sterkere aandrijving. Hierdoor rijdt de auto veel makkelijker weg en trek je sneller op. Laten we eerlijk zijn, dat vinden we natuurlijk allemaal fijn.

Overige voordelen

En dan hebben we nog niet eens alle voordelen gehad. Er is minder onderhoud nodig, maar ook wanneer we kijken naar bijvoorbeeld de olie. Er hoeft geen olie meer vervangen te worden en de remschijven gaan langer mee doordat de auto in de meeste gevallen remt op de motor.

Zoals je merkt zijn er dus een hele hoop redenen waarom je een elektrische auto kunt kopen. Voor iedereen zit er wel een goed voordeel aan. Er zijn natuurlijk talloze verschillende elektrische auto’s beschikbaar op de markt dus er is er vaak wel een die valt binnen het budget en de smaak. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de site van Smart voor het nieuwe model de One. Daar vind je zelfs nog meer voordelen over elektrisch rijden in dit model.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>