Welk horloge moet ik kopen? 6 Stappen om dit te bepalen

Vanwege de grote verscheidenheid aan verschillende horloges vraag je je vast soms af: welk horloge moet ik nu eigenlijk kopen?

Soms twijfel je over wat je wilt, maar meestal weet je het wel. Met dit artikel willen we meer duidelijkheid geven over welk horloge bij jou past. Op basis van de volgende vragen, kun je een eenvoudige lijst met voorkeuren maken. Als alles goed is, zal dit het voor jou gemakkelijker maken om jouw perfecte horloge uit te kiezen. Natuurlijk is een horloge iets persoonlijks


1. Kijk naar de grootte van de behuizing van het horloge en naar de vorm

Vooral wanneer je je online oriënteert, is het belangrijk om zorgvuldig naar de grootte van de horlogekast te kijken. Een maat groter dan 42mm is soms zelfs voor mannen te groot. Ook een heel grof horloge is niet altijd wenselijk. Welk horloge je moet kopen, hangt ook af van de kastgrootte die je verkiest. Bovendien kan het maken van een keuze tussen een ronde, een ovale of een vierkante vorm je dichter bij jouw perfecte horloge brengen.

2. Waar wil je het horloge voor gaan gebruiken?

smartwatches

Een horloge is tegenwoordig meer dan iets om de ‘de tijd mee te lezen’. Een horloge is voor veel mensen ook een soort sieraad. Om een goede voorselectie te kunnen maken, kun je jezelf afvragen: waar ga ik het horloge voor gebruiken?

Is het voor bepaalde gelegenheden of wil ik het in het dagelijks leven onder extreme omstandigheden gaan gebruiken?

Ben je bijvoorbeeld vooral op zoek naar een kwaliteitshorloge dat je tijdens zwaar werk kunt dragen? Kijk dan naar de functies van het horloge. Is het op zijn minst 10 ATM waterdicht? Heeft het krasbestendig saffierglas? Is het op zijn minst gemaakt van volledig roestvrij staal of titanium in plaats van ‘gewoon’ staal? Lees hier meer over de kenmerken van een kwaliteitshorloge.

3. Welk horloge past bij mijn stijl?

Dit komt overeen met de eerste vraag, maar richt zich iets meer op jouw intentie. Wat voor soort uitstraling zou je met je horloge willen bereiken? Wil je het horloge onder een shirt van het pak dragen? Dan is bijvoorbeeld een minimalistisch plat model een goede keuze. Klassiek en gemakkelijk onder een shirt te dragen. Mag het allemaal een beetje meer casual zijn? Of heb je liever een trendy horloge? Kijk dan goed naar de kleur en naar het model. Houd er rekening mee dat hoe extremer het horloge is, hoe minder het geschikt is voor verschillende gelegenheden of outfits.

4. Welke kleur past goed bij jouw huidskleur?

Welk horloge je moet kopen, hangt ook af van de kleur van het materiaal. Deze vraag wordt vaak onderschat. Natuurlijk weet je of je van zilver, goud, zwart of rosé goud houdt, maar past het ook wel goed bij je huidskleur? Het is leuk om bij een juwelier bij jou in de buurt wat te experimenteren. Een model kan heel mooi in goud zijn, maar soms lijkt het om je pols nogal saai.

5. Welke soort horlogeband heeft jouw voorkeur?

Een vraag die vaak gemakkelijk te beantwoorden is om te bepalen welk horloge bij jou past is: wat voor soort horlogeband zou je willen dragen? 50% van de horloges valt al af als je in plaats van een horloge met een stalen band een horloge met een leren bandje selecteert. Vergeet niet dat een horloge met een stalen band vaak een beetje zwaarder is, maar een leren bandje zal sneller slijten en is minder waterdicht. Verder is er ook een selectie van siliconen bandjes en een verscheidenheid aan canvas bandjes beschikbaar.

6. Vertrouw op je eigen keuze

Het is altijd leuk om complimenten over je horloge te krijgen, maar vergeet niet dat jij het bent, die uiteindelijk van je horloge moet kunnen genieten. Kies dus zelf welk horloge je moet kopen.