Een vloerkleed is een belangrijk element in de ruimte. Het vult de kamer op, geeft een warme sfeer en maakt het gezellig. Toch is het best lastig om een vloerkleed uit te zoeken dat goed bij de rest van je interieur en dan voornamelijk de bank past. In deze blog geven we jou een aantal handige tips en leuke voorbeelden. 

1. Waar begin je?

Hou als eerste goed rekening met de vloer: heeft deze een warme of koele ondertoon? Het is ook goed om te kijken naar wat voor woonstijl jij hebt en waar jouw persoonlijkheid goed naar voren komt in het interieur. Bepaal voor jezelf ook goed of je binnen je comfortzone blijft of eens iets totaal anders wil. Door jezelf deze vragen te stellen maak je het al een stuk makkelijker met zoeken naar het perfecte vloerkleed

2. Welke kleur past bij mijn bank?

Je wilt natuurlijk dat je vloerkleed mooi aansluit op het belangrijkste element in de woonkamer: de bank. Heb je een grijze bank? Dan hoeft je zoektocht helemaal niet zo lastig te zijn. Met grijs kan je namelijk nog alle kanten op. Wil je bijvoorbeeld eenheid creëren? Laat dan een kleur uit het vloerkleed terugkomen in de rest van je woonkamer, bijvoorbeeld de muren. Wil je iets gedurfds? Speel dan met materialen als jute en zeegras. 

Heb jij een gekleurde bank? Dan is het niet fraai om een vloerkleed met dezelfde kleur als de bank aan te schaffen. Wel kun je kiezen voor een neutraal vloerkleed. (Gebroken) wit gecombineerd met zwart of grijs doen het gegarandeerd goed. Maar een vloerkleed dat kleuren bevat die in de rest van de woonkamer terugkomen zal ook zeker niet misstaan. Bijvoorbeeld in kussens, accessoires of de gordijnen. 

3. Rond of rechthoekig? 

Een rechthoekig vloerkleed is de meest gekozen vorm maar de ronde vloerkleden zijn upcoming. De vorm die perfect past hangt van de rest in de ruimte af. Met een rond vloerkleed doorbreek je alle rechte lijnen in huis. Dit zorgt voor een speels effect. Andersom geldt dit ook voor een rechthoekig vloerkleed. Kijk dus goed om je heen. Zie je veel ronde vormen of rechte lijnen? Alles kan en mag tegenwoordig dus wees niet bang om uit je comfortzone te treden. 

4. Patroon

Een vloerkleed met patroon is echt een kwestie van persoonlijke smaak en voorkeur. Door een gaaf patroon maak je van een ietwat saai vloerkleed een echte blikvanger. Wil je een trend item in huis halen? Vloerkleden met grafische vormen, lijnen en face-art zijn echt van nu. Toch zal het klassieke vloerkleed nooit vervelen, net als de perzische patronen. Een vloerkleed kan ook geweven zijn waardoor je een patroon in de structuur krijgt. Deze zijn ook heel erg leuk en hebben een rustigere uitstraling.

5. Een kleed voor elke woonstijl

Voor elke woonstijl is er tegenwoordig wel een bijpassend vloerkleed te vinden.
Wil je simpelweg wat warmte toevoegen aan je interieur en zoek je een kleed dat niet te veel de aandacht trekt? Dan is een basic vloerkleed precies wat je zoekt. Een rustig kleed in een neutrale kleur die binnen elke woonstijl past. Daar zijn er nog steeds genoeg van te vinden en hiermee zit je altijd goed. Laat je je graag laat inspireren door anderen? Kijk dan eens bij de meest gekozen vloerkleden van woonwinkel Woononline

                

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>