Welke auto accessoires heb je nodig tijdens de wintermaanden?

Posted in  Cars  on  januari 29, 2024 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cars
  • /
  • Welke auto accessoires heb je nodig tijdens de wintermaanden?

De wintermaanden zijn weer begonnen en onlangs hebben we nog te maken gehad met sneeuw en ijs in Nederland waardoor de wegen erg glad waren. Autorijden in de winter kan daarom een uitdaging zijn, maar door jezelf en je auto goed voor te bereiden kom je sneller en veiliger op je bestemming. Gebruik de juiste auto accessoires om veilig de weg op te rijden. Welke accessoires heb je hier voor nodig?

Winterbanden voor optimale grip

Een van de belangrijkste en eerste dingen die je moet doen aan het begin van de winter is het installeren van winterbanden. Winterbanden bieden betere grip op besneeuwde en beijzelde wegen. Dit verbetert de veiligheid tijdens het rijden. Ze hebben een speciale rubbercompound die flexibel blijft bij lage temperaturen en diepere groeven om sneeuw en ijs af te voeren. Vooral in de vroege ochtenden of late avonden is de kans op gladde wegen erg groot. Het is daarom ook echt van belang om winterbanden, of als alternatieve optie de all-season banden, te gebruiken voor je auto.

Auto ontvochtiger voor beter zicht

In de winter komt het vaak voor dat de binnenkant van je autoruiten beslagen zijn. Door het natte warm zorgt de condensatie ervoor dat je weinig tot niks kan zien, vooral in het donker. Dit kan erg gevaarlijk zijn tijdens het rijden en het duurt vaak erg lang voordat het is verdwenen. Neem daarom een auto ontvochtiger, ook wel bekend als een vochtvreter auto, om de vocht in je auto te verminderen. Het enige wat je hoeft te doen is het product in je auto leggen. Het zal de vocht absorberen zodat je altijd een duidelijk zicht hebt tijdens het rijden.

Tools voor ijs en sneeuw op je voorruit

Vaak moet je in de ochtend je auto krabben vanwege ijsvorming op de voorruit. Dit kan best vervelend zijn, vooral als je al weinig tijd hebt om naar je werk te rijden. Zorg er daarom voor dat je een goede ijskrabber en sneeuwborstel in je auto hebt liggen. Deze handige tools helpen je snel en efficiënt ijs en sneeuw te verwijderen, zodat je niet te laat komt op je bestemming.

Antivries en ruitensproeiervloeistof

Het is erg belangrijk om de juiste antivries in je koelsysteem te hebben om te voorkomen dat je motor bevriest. Let er ook op dat je de auto tijdens hele koude nachten niet op de handrem zet. Het kan namelijk voorkomen dat deze bevriest en je in de ochtend niet weg kan rijden met je auto. Controleer daarnaast ook regelmatig de ruitensproeiervloeistof en zorg ervoor dat deze vloeistof bestand is tegen lage temperaturen. Niets is zo vervelend als een lege sproeiervloeistofreservoir wanneer je het nodig hebt.

Overige winterse essentials voor je auto

Er zijn nog veel meer winterse essentials die je nodig hebt in je auto. Vooral tijdens je reis naar je wintersport vakantie moet je goed nadenken over alles wat je mee moet nemen. Denk dan ook bijvoorbeeld eens aan sneeuwkettingen of carbags om al je spullen veilig in te delen in de achterbak. Een set startkabels is ook belangrijk om mee te nemen voor het geval dat je accu het begeeft in de kou. Overweeg ook om warme dekens mee te nemen en een schep om jezelf uit de sneeuw te graven

Veilig de weg op in de winter

Investeer in de juiste auto accessoires voor in je auto tijdens de wintermaanden. De kou kan ervoor zorgen dat je sneller pech hebt met je auto of dat je wegglijdt op de weg vanwege het ijs. Let er goed op dat je goed zicht hebt en jouw auto stevig op de weg ligt met de juiste winterbanden. Zo kom je altijd veilig en snel op je bestemming!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>