De meeste mensen met een elektrische auto gaan op een gegeven moment over op een laadpaal voor thuis. Het is veel praktischer, omdat je niet meer plekken hoeft te zoeken waar je de auto op kan laden. Je kan dan na werk gewoon naar huis en de auto daar opladen. Weet jij nog niet welke laadpaal je moet kiezen? Lees dan hieronder verder om achter de mogelijkheden voor een laadpaal voor thuis te komen. 

Laadpaal in de grond

Op het gebied van laadpalen zijn er twee soorten waar je uit kan kiezen. De eerste soort is de laadpaal die je in de grond installeert. Het is wel erg belangrijk dat je een geschikte plek hebt om de laadpaal te installeren. In sommige gevallen zal je contact moeten opnemen met de gemeente om te controleren of het wel echt kan. Er zijn in ieder geval erg veel merken die een laadpaal voor in de grond verkopen. Zo kan jij bijvoorbeeld kiezen voor een webasto laadpaal als je op zoek bent naar een laadpaal die makkelijk is in gebruik en een strakke uitstraling heeft. 

Laadpaal aan de muur

De laadpaal voor in de grond is hierboven al even besproken, maar er is dus nog een andere soort laadpaal. Het gaat dan om de laadpaal die je aan de muur kan bevestigen. Mensen die een garage hebben, kiezen het vaakst voor deze soort laadpaal. Een garage is namelijk de meest geschikte plek om een laadpaal te bevestigen. Het voordeel van een laadpaal aan de muur is dat het natuurlijk erg veel ruimte bespaart. 

Laadpaal met vaste kabel

Om een elektrische auto op te kunnen laden, zal je een laadkabel moeten hebben. Bij een laadpaal thuis kan je kiezen tussen een vaste of losse laadkabel. Het voordeel van een laadpaal met vaste laadkabel is dat deze gewoon vastzit en je deze dus niet steeds erbij hoeft te pakken. Het nadeel kan zijn dat het er wat rommelig uitziet. Er is vaak niet echt een makkelijke manier om de laadpaal op een nette manier op te bergen. Als je de laadpaal in de garage plaatst, maakt het natuurlijk niet echt uit of het er rommelig uitziet. 

Laadpaal met losse kabel 

Naast de laadpaal met een vaste laadkabel bestaan er ook laadpalen met een losse laadkabel. Dit betekent dat je telkens de laadkabel moet pakken en moet aansluiten op de laadpaal. Het is misschien iets meer moeite, maar het zorgt er wel voor dat de laadpaal er netjes uitziet. Je kan de laadkabel namelijk in een kast leggen en dan ziet het er niet meer rommelig uit. Je zult dus zelf moeten bepalen wat jij het belangrijkste vindt. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>