• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tech
  • /
  • Welke providers zijn er in Nederland te vinden?

Er zijn zoveel verschillende providers dat je hier makkelijk verdwaald in kan raken. Om dit tegen te gaan zal ik je in dit artikel informeren over de verschillende providers in Nederland, wat zorgt voor een verduidelijking waardoor je in de toekomst makkelijker tot de juiste provider zal komen. In deze blog komen zowel telefoon providers als internet providers aanbod.

Welke providers zijn er?

Zoals hierboven al is vermeld zijn er in Nederland vele mobiele en internet providers te vinden.

KPN

Telefoon abonnement: Deze provider biedt hun klanten 5G internet aan mits de server niet overbelast is. Ook geeft deze provider de gelegenheid om maandelijks het abonnement op te zeggen. Mocht je liever een jaarcontract willen dan is dat ook mogelijk namelijk voor één of zelfs twee jaar. Een voordeel van deze provider is dat je een korting krijgt als je al een internetaansluiting hebt van KPN of XS4ALL. Een nadeel van KPN is dat je een eenmalige activeringskost hebt van 25 euro.
Internet: 7 dagen klantenservice, maandelijks opzegbaar, 50 mb/s, glasvezelverbinding voor € 42,50 per maand.

T-Mobile

Bij T-Mobile heb je ook zeker een klantvoordeel mocht je al klant zijn en bijvoorbeeld over T-Mobile thuis beschikken voor je huistelefoon. Bij deze provider kan je een jaarabonnement aansluiten van een of twee jaar. Je hebt de optie om onbeperkt te bellen en je kan voor slechts 2,50 euro meer dan 7 GB data extra krijgen. Natuurlijk kan je zoals bij de meeste providers, je abonnement naar wens samen stellen. Hierbij kan je zelf je sms plafond instellen en hoeveel belminuten en data je iedere maand ter beschikking hebt. Ook deze provider hanteert een aansluiting/ activeringskosten van 25 euro.
Internet: 100 mb’s, glasvezel, monteur inbegrepen, maandelijks opzegbaar, 35 € maand.

Tele2

Gebruik je Tele 2 voor je huistelefoon? Komt dat ook met een klantvoordeel! Bij Tele2 heb je al een mobiel abonnement voor maar 8 euro per maand. Dit abonnement is maandelijks opzegbaar, maar je kunt ook een contract aanvragen voor een of twee jaar. Bij Tele2 heb je de keuze uit zowel 4G als 5G internet snelheid.

Ben

Ben biedt je respectievelijk 200 belminuten/sms, 3GB internet, 4G verbinding voor 8€ per maand aan.

Hollands nieuwe

Ziggo klanten hebben een combinatie voordeel bij Hollandsnieuwe. Abonnementen van 2 jaar met 2,5 GB internet/2500 belminuten/ 2500 sms’en zijn 8 euro per maand. Weet dat de teller van de belminuten de sms’en en het internet één teller zijn.
Internet: Ziggo bied je 40 mb/s, kabelverbinding, 7 dagen klantenservice, installatie garantie voor 32.50 euro per maand.

Simyo

Heb je KPN internet of Telfort thuis dan wordt je bundel gratis verdubbeld bij een Simyo-compleet. Heb je dit niet dan hebben ze ook altijd nog het volgende aanbod voor je 1 jaar abonnement met 3 GB internet, 200 belminuten of sms voor 11 euro per maand.

Budget mobiel

Budget energie of alles in een pakket? Dan krijg je minimaal 5 euro korting bij dit telefoonabonnement. Zo niet dan kan je onder andere gaan voor dit aanbod.

7 GB internet, onbeperkt sms/bellen voor 15€ per maand. Helaas ook een aansluiting kost van 15 euro.
Internet: Budget alles in een; 100 mb/s, dsl verbinding, 32.50 per maand

Waar moet je op letten bij het vergelijken van providers?

Ben je van plan om over te schakelen van telefoonprovider of internetprovider? Dan is het zeer handig op van te voren een paar telefoon providers met elkaar te vergelijken. Een provider vergelijken is cruciaal om uit te zoeken welke het beste bij je past .Hieronder worden een aantal punten toegelicht waar je op moet letten om er zeker van te zijn dat je een goede keuze gaat maken.

Opletten bij telefoonproviders:

De meeste mobiele providers bieden wel een gratis nummerbehoud aan, maar pas op want sommige mobiele providers rekenen je ook aansluitingskosten aan. Deze kosten kunnen soms wel oplopen tot 25 euro ook al zijn dit eenmalige kosten het zijn toch weer extra kosten die er elke maand bij komen. Voor oudere mensen die moeite hebben met de technologie raden wij een senioren smartphone aan.

Hier op letten bij Internetproviders:

Welke soort aansluiting past er bij jou huis? Hierin heb je een gevarieerd aanbod in keuzes sommige aansluitingen werken beter bij de een dan bij andere. Helaas heb je last van waar je woont en hoe je connectie is. Na een kleine zoekopdracht in te voeren op Google kom je er snel achter welk soort verbinding het beste past bij jouw woonsituatie.

Ik hoop je een beetje wijzer te hebben gemaakt, zodat je nu gemakkelijker een keuze kan maken over welke provider het beste bij jouw wensen past.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>