Riemen nemen een bijzondere plek in de modewereld in. Het is tegelijkertijd een mode-accessoire en een praktisch product dat je nodig hebt om een broek comfortabel te dragen. Met de juiste riem maak je een outfit tot in de details af en zonder riem kan het wel eens zijn dat je broek afzakt. Waar een riem vroeger gewoon een riem was heb je vandaag de dag al een stuk meer keuze. Wat voor soorten riemen zijn er eigenlijk voor mannen? Hoog tijd om dat even na te gaan. 

De gevlochten riemen

Een gevlochten riem is een type riem die eigenlijk gemaakt is van meerdere draden die in elkaar zijn geweven. Het voordeel aan deze techniek is dat het een riem is die bij zo goed als elke outfit gedragen kan worden. Daarenboven is het een riem die niet zal rafelen of breken. De nadelen zijn dan weer dat het moeilijk schoon te maken valt en niet per se heel duurzaam is.

De jeansriem

Een jeansriem is de meest populaire riem die je in de winkelrekken zult vinden. Het dankt zijn naam aan het feit dat je dit type riem, vaak uit leder, doorheen de lusjes van een jeansbroek draagt. De jeansriem vind je in tal van tinten, vormen en kleuren maar de meest populaire zijn zwart, bruin en blauw. 

De pantalon riem

De pantalon riem is een soortgelijk type als de jeansriem. Het grootste verschil tussen beiden is in de regel de breedte van de riem. Een pantalon riem is smaller dan de typische jeans- of broekriem. Het is een type riem dat tussen de 2,5 en de 3,5 cm breed is en, zoals de naam al zegt, een riem is die specifiek is gemaakt voor een pantalon. 

De reversible riem

Een reversible riem dankt zijn naam het feit dat het een riem is die je aan twee kanten kunt dragen. Het voordeel aan dit type riem is natuurlijk dat je met één riem verschillende stijlen en kleuren kunt uitdragen. Het nadeel aan dit type riem is dat het natuurlijk altijd net iets minder eruitziet als een riem die volledig voor 1 kleur gaat. 

De elastische riem

Een elastische riem is een type riem dat ontzettend handig is om te dragen. Het is een riem die, zoals je uit de naam af kunt leiden, elastisch is en dus uitrekt. Dat betekent dat het riem is dat je aan elk gewicht en rond elke broek kunt dragen. Een elastische riem zonder gesp is nog een stapje verder. Dit is een type riem dat heel gemakkelijk te dragen valt en bovendien een geheel eigen en unieke stijl heeft. Een gesp bij een traditionele riem is een stijlelement dat kan drukken op de buik en ook doorheen de dag niet altijd even gemakkelijk zit. Een gespvrije broekriem rekt mee met elke beweging en kan je in één vlotte beweging vastklikken. Dat kan heel wat tijd besparen en brengt alle voordelen met zich mee van een traditionele riem. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>