7 Types die je in elke WhatsApp groep terug ziet komen!


WhatsApp is één van de meest gebruikte Social Media platformen ter wereld. Wereldwijd heeft dit platform meer dan 1 biljoen gebruikers. Bovendien kunnen we tegenwoordig bijna niet meer zonder.

Veel vriendschappen en relaties worden namelijk bijgehouden via WhatsApp. WhatsApp groepen vormen hier een belangrijke rol in.

Waarschijnlijk zit je zelf ook in meerdere groepen; één voor werk, één voor je vriendengroep en één voor je voetbal club. Binnen deze groepen zijn er altijd verschillende typetjes te vinden. Welke van deze typetjes ben jij?


1. De pispaal

Helaas, in vele WhatsApp groepen is het vaak één persoon die altijd het mikpunt is van grappen. Dit is het makkelijkste doelwit om de spot mee te drijven. Of deze persoon dat aan zijn eigen daden te danken heeft? Misschien maar misschien ook niet! Laten we dat even in het midden houden haha!

2. Het spook

Heel herkenbaar waarschijnlijk. Het spook vind je terug in iedere WhatsApp groep. Je weet wel; diegene die alles rustig mee leest maar nooit van zich laat horen. Zelfs als je hem direct wat vraagt door z’n naam te geven geeft hij geen antwoord. Deze persoon leest iets, denkt er over na en klinkt WhatsApp vervolgens weer weg zonder actie te ondernemen.

3.De Journalist

Deze persoon deelt letterlijk alles wat hij op z’n pad krijgt. Meestal is 80% van deze gedeelde informatie niet eens boeiend echter staat dit hem niet in de weg. Van slechte nieuwsartikelen tot pikante fotoshoots, deze persoon laat niks ongedeeld!

4. De Chef

Elke WhatsApp groep moet ooit opgericht worden door één persoon. Deze persoon wordt in de wondere wereld van WhatsApp typetjes ook wel de Chef genoemd. Deze persoon voelt zich vaak net iets beter dan de rest van de groepsleden. Waarom? Deze persoon heeft autoriteit! Een slechte opmerking kan je dan ook gelijk een kick opleveren! Beter houd je de Chef daarom tevreden!

5. De Viezerik

Je wist dat dit typetjes ging komen! De hoeveelheid vieze, pikante en ranzige videootjes die tegenwoordig op het internet te vinden zijn is ontelbaar. Deze moeten natuurlijk gedeeld worden. Dit wordt vaak gedaan door de ‘viezerik’. Waar andere WhatsApp leden zich kapot schamen voor dit soort video’s wordt de ‘viezerik’ hier juist opgewonden van. Vaak is het zelfs zo erg dat andere WhatsApp leden geen eens meer video’s van deze persoon durven te openen.

6. Kees Kortaf

Je kent het wel: Heel verhaal geschreven over je fantastische stap avond waarin geen enkel detail ontbreekt….Krijg je als reactie:”OK”. Nou op zo’n moment is de kamer te klein! Helaas vind je in elke WhatsApp groep nog wel een Kees Kortaf.

7. De Selfie Spammer

Ook deze persoon mag niet ontbreken in jouw WhatsApp groep. Waar hij ook gaat, hij zal elke gelegenheid benutten om een selfie te maken en in de groep te gooien. Dit kan in een smerige stinkende dixie zijn maar ook in een luxueus restaurant.