Wie is Bilal Wahib?

Posted in  Finance  on  maart 25, 2021 by  San0 comments

Bilal Wahib a.k.a Mo de Show was zeker aan de weg aan het timmeren, langzamerhand begonnen de successen binnen te stromen. Maar Bilal is het bewijs dat je je verstand er altijd bij moet houden.

Wie is Bilal Wahib?

Bilal El Mehdi Wahib is een 22 jarige Nederlandse acteur en rapper. Hij is geboren in Amsterdam op 20 januari 1999. Op de Nederlandse televisieschermen is hij vaker te zien geweest, hij speelde namelijk in verschillende bekende series en films, zoals Spangas, Mocro Maffia, Nieuwe Buren en Commando's.

Acteer carrière

De carrière Van Bilal Wahib begon in 2013 bij de short movie Mimoun. Dit was zeker nog maar het begin, want hiernaast heeft hij andere diverse personages gespeeld in films en series als De Vloer op jr. en Vechtershart. Mocht je deze titels niet kennen dan heb je hem waarschijnlijk wel gespot vanaf 2016 in Nieuwe Buren of Spangas.

Mocro Maffia

Een van de meest spraakmakende series van Videoland is Mocro Maffia, waarin de 3 beste vrienden Romano, Potlood en De Paus samen de grotere criminaliteit opzoeken. Ze weten de gehele cocaïnehandel van Amsterdam in handen te krijgen maar de vriendengroep valt uit elkaar waardoor ze van vrienden in elkaars vijanden veranderen. Bilal krijgt hierin de rol Mo de Show, een soort verrader die de inside information vanuit de Mocro maffia deelt met een journalist. De serie behaalt maar liefst een score van 8,1 op IMDB.

Muziek Carrière

De titelsong van de film De Libi, is de single "Vliegen" van Wahib die hij uitbracht in 2019. Gelijk deze eerst keer was het raak want de single behaalde de Single Top 100. Pas in 2020 besloot de rapper nog meer met muziek te gaan doen en zich hiermee te richten op een muziek carrière. Zijn muziek mocht hij uitbrengen op het bekende hiphop label Top Notch. Het nummer Tigers werd zijn eerste nummer 1 hit, deze song is in 2020 aardig plat gedraaid. Ook Bizzey en Boef waren geïnteresseerd in Wahib en gingen een samenwerking aan. In maart 2021 scoorde Wahib maar liefst zijn tweede nummer 1-hit met het nummer 501, dat hij samen met Ronnie Flex tot stand heeft gebracht.


Met z'n neus in de prijzen

De acteur mag zich winnaar noemen van een Shooting Star Award welke hij in 2020 op het internationaal filmfestival van Berlijn in ontvangst heeft mogen nemen. Deze prijs werd ook aan 9 andere meest veelbelovende Europese acteurs van dat jaar uitgereikt. Dit was zeker niet de enige prijs die op zijn naam staat, want ook de Gouden Kalf voor de Beste Mannelijke Bijrol ging naar Bilal Wahib voor zijn rol in Paradise Drifters.

Fout van Bilal

De maand maart leek voor Bilal Wahib een succes te worden met het veroveren van een nummer 1 plek in de top 50. Helaas sloeg deze vreugde terug door een gigantische fout van de acteur tijdens een live-stream op zijn Instagramaccount. Tijdens de livestream met honderden kijkers vroeg Bilal aan een minderjarige jongen van 12 zijn geslachtsdeel te laten zien, de jongen zou hiervoor een geldbedrag krijgen. Volgens Bilal was het een misplaatste grap, deze "grap" is opgepikt door de zedenpolitie. Het incident is dus niet ongehoord gebleven want op 24 maart was het hét onderwerp van de dag en op alle nieuwspagina's te zien en te lezen. Bilal Wahib is vanwege door velen hierdoor geboycot.


Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>