Ben je van plan om binnenkort te gaan verhuizen, verstuurd jouw bedrijf regelmatig grote pallets of wordt er regelmatig producten opgeslagen in het magazijn? Dan is het interessant om eens te kijken naar de voordelen van wikkelfolie. Wikkelfolie is ook bekend onder de namen rekwikkelfolie, rekfolie en stretchfolie. Door gebruik te maken van wikkelfolie worden de producten naar elkaar toe getrokken. Daardoor is de lading een stuk stabieler en kan het transport veilig plaatsvinden.

Wat is wikkelfolie?

Wikkelfolie is een dunne, rekbare vorm van sterke folie. Dankzij de elasticiteit van het folie, kan het gemakkelijk om een pallet gewikkeld worden. Hierdoor worden de producten of losliggende producten op de pallet gestabiliseerd, en blijft de pallet een stevig geheel. Daarnaast worden de producten ook nog beschermd tegen invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan stof, viezigheid en water. Zo weet je zeker dat de lading veilig en droog blijft tijdens transport. Dat maakt wikkelfolie transparant bij uitstek ook geschikt voor verhuizingen of tijdens opslag van goederen. Je kunt met wikkelfolie, afhankelijk van de gekozen dikte, ook bedden, banken, kasten en tafels beschermen en inpakken.

Handwikkelen of palletwikkelaar?


Je kunt pallets met de hand wikkelen, maar een professionele palletwikkelaar heeft veel meer voordelen. Als er regelmatig pallets ingewikkeld moeten worden met stretchfolie, kan dit resulteren in lichamelijke klachten. De medewerker moet met een gebogen rug om de pallets lopen en is daarnaast niet in staat om elke lading op precies dezelfde manier te verpakken. Een professionele wikkelaar biedt daarom uitkomst voor bedrijven die regelmatig ladingen verpakken met rekfolie. Met een wikkelaar zul je minder folie gebruiken, weet je zeker dat de lading er professioneel en strak uitziet, en is er een betere palletstabilisatie.


Welke foliedikte heb je nodig?

Zoals eerder aangegeven, kun je wikkelfolie voor verschillende toepassingen gebruiken mits je de juiste foliedikte gebruikt. De dikte van de wikkelfolie wordt doorgaans in µ oftewel micron uitgedrukt. Hoe zwaarder de pallet, des te dikker de folie moet zijn. Je kunt voor het beschermen van hele lichte ladingen (<250kg) kiezen voor 15 micron stretchfolie, 17 micron voor ladingen boven 400kg en 20 micron wikkelfolie voor ladingen met scherpe hoeken of onregelmatige vormen tot 650kg. Wil je nog zwaardere pallets beschermen met stretchfolie? Kies dan voor minimaal 23 micron foliedikte.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>