• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Travel
  • /
  • Wintersport? 3 tips van de Airbnb tot de après ski

Tegenwoordig zijn er heel veel mogelijkheden voor het boeken van je wintersportvakantie. Naast dat er ontzettend veel skigebieden aantrekkelijk zijn voor veel wintersporters, is er ook een enorm aanbod aan accommodaties. En waar de een gaat voor het prachtige uitzicht, gaat de ander voor de beste skipistes en vindt een derde het uitgaansleven een belangrijke must. Hieronder drie tips om mee te nemen tijdens het boeken van jouw wintersportvakantie.


Low budget

Als de zomer ten einde loopt, begint het bij steeds meer mensen te kriebelen. Veel wintersporters die in het hoogseizoen op vakantie gaan, boeken ver van tevoren. Een wintersport kun je zo goedkoop of duur maken als je zelf wil. Als je het graag low budget wil houden, dan kan je het beste in het laagseizoen boeken. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van vroegboekkortingen of juist een goedkope last minute wintersport te boeken. Verder kun je wellicht skimaterialen van vrienden of familie lenen, zoals ski’s, een snowboard en misschien ook wel een paar skibrillen waar je uit kan kiezen.

Accommodatie

Een accommodatie boeken is misschien wel het lastigste van de hele wintersport. Je wilt graag dicht bij de piste liggen of juist wat verder weg zodat je geen last hebt van de feestende menigte. Er zijn tal van leuke opties om te verblijven, zoals een hotel, chalet of vakantiepark. Maar ook een huisje of appartement via Airbnb is een optie. Een hotel kan erg prettig zijn, maar toch kiezen veel wintersporters liever voor een chalet of appartement, bijvoorbeeld vanwege kostenbesparende redenen, maar ook vanwege meer privacy.

Feestje

Voor de meeste wintersporters draait de wintersport om een combinatie van lekker skiën overdag en lekker feesten als de zon onder gaat. In Oostenrijk zijn verschillende wintersportbestemmingen populair, zoals Saalbach-Hinterglemm, Sölden en Gerlos. Voor sommige wintersporters begint de après-ski al vroeg in de middag op de piste. Na de lunch wordt er vaak nog een paar uurtjes geskied en daarna is het tijd om een koud drankje te pakken. Nadat iedereen uit volle borst het laatste nummer heeft meegezongen is het tijd om naar beneden te skiën en dat gaat met wat alcohol op niet altijd even makkelijk. Zet je skihelm dus stevig op en skiën maar. 

Wintersport, een vakantie met prachtig uitzicht, eindeloze lange pistes en gezelligheid. 

Oneindig veel mogelijkheden en opties, zoek het een en ander uit op internet en boek de wintersportvakantie die het beste bij jou past. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>