• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Luxury
  • /
  • Wat is het geschatte vermogen van Won Yip en hoe werd hij zo rijk?

Won Yip behoort tot de rijkste mensen ter aarde. Maar wie is Won Yip, denk je misschien?

Als je Won Yip niet kent, hoef je je daarvoor niet te verontschuldigen. Het is niet per se zo dat deze man wereldberoemd is.

Maar wie is deze Won Yip dan eigenlijk? En hoe groot is het Won Yip vermogen? Wat is de positie van Won Yip Quote 500?

Wat is het geschatte vermogen van Won Yip?

In 2018 had hij een geschat vermogen van zo'n 11 miljoen euro, naast een groot arsenaal aan vastgoed.

Wie is WON YIP?

Het Won Yip vermogen heeft deze ondernemende potentaat bij elkaar vergaard in de horeca. Won Yip is eigenaar van diverse café's restaurants in Amsterdam en bewijst hiermee dat je met lekker eten miljonair kan worden.

Momenteel draait de Won Yip horeca natuurlijk minder goed dan voor enkele jaren geleden, maar dat Won Yip multimiljonair is staat buiten kijf.

In 2018 had hij een geschat vermogen van zo'n 11 miljoen euro, naast een groot arsenaal aan vastgoed. Een van de lijfspreuken van Won Yip is dat hij groot geworden is met klein geld. Nou, dat is hem dan meer dan aardig gelukt!

Je zou Won Yip verder kunnen kennen van de tv-serie Dragons Den, waarin mensen mt goede ondernemingsplannen en ideeën de kans krijgen om hun gewaagde project met een kapitaalinjectie op te starten.

In dit tv programma wordt ook het Won Yip vermogen gebruikt om creatieve ondernemers te helpen met hun eerste investeringen. En dat kan niets anders betekenen dan dat Won Yip het financieel nog steeds uitstekend doet. Het feit dat Won Yip quote 500 genoteerd is, zegt in dit opzicht natuurlijk alles.

Wat doet Won Yip zoal met zijn vermogen?

Als je multimiljonair bent, kun je natuurlijk een hoop dingen doen die de gemiddelde Nederlander zich niet kan veroorloven. Befaamd is bijvoorbeeld de schitterende Won Yip penthouse pontsteiger in Amsterdam. In de Amsterdamse havens kocht Won Yip in enkele jaren geleden, in januari 2016, in het Pontsteigergebouw de complete bovenste verdieping, dat een oppervlakte heeft van zo'n 1440 m2. De geschatte koopsom bedroeg 16 miljoen euro.

Hiermee schafte Won Yip het duurste appartement aan dat in Nederland te koop stond. Hij haalde er direct de nationale televisie mee en werd zo een bekende Nederlander. Uiteindelijk verkocht hij binnen twee jaar weer diverse appartementen door, ongeveer drie kwart van de verdieping, en maakte met de doorverkoop van zijn Won Yip penthouse pontsteiger miljoenenwinsten.

Het Won Yip horeca vermogen dat hij heeft opgebouwd, besteedt deze horecamagnaat tevens aan investeringen in cryptocurrencies, zoals Bitcoin. Gezin de stijgende koersen van Bitcoin de laatste tijd, moet het Won Yip vermogen ook hierdoor nog verder zijn gegroeid. Als één ding duidelijk is, is het wel dat we geen medelijden met deze succesvolle Dragons Den investeerder hoeven te hebben.

De Amsterdamse drakendans als toetje

Kom je weleens in Amsterdam, stap dan een keer naar binnen in een van de negen café's en restaurants van Won Yip, zoals Majestic, EuroPub, Simply Fish, Café Zwart, Yip Fellows of Sushi Samba. Wellicht loop je Won Yip hier zelf tegen het lijf! De meeste cafés van Won Yip zijn te vinden in of direct bij de Dam.

Ieder jaar verrast Won Yip Amsterdam tijdens Chinees nieuwjaar, als een soort toetje of als het neusje van de zalm, met een prachtige traditionele Chinese drakendans. De Chinese dragon dance is een imponerend cultureel gebeuren dat flink bijdraagt aan de toch al sterke internationale uitstraling van de stad Amsterdam.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>