januari 5

Al je vragen over zakelijk auto rijden beantwoord!

0  reacties

Zakelijk rijden heeft behoorlijk wat verschil met privé rijden. Wanneer je een auto van de zaak hebt en hier gebruik van maakt voor je bedrijf, kan dit verschillende grote voordelen met zich meebrengen. Wel komen er hierbij vaak vragen naar boven zoals of er echt veel voordelen aan vastzitten en of het bijvoorbeeld nog wel mogelijk is om ook privé kilometers te maken met de auto, wanneer de auto officieel van het bedrijf is. Hieronder lees je de antwoorden op diverse vragen en vind je meer uitleg met betrekking tot zakelijk rijden.


Wat zijn de voordelen van zakelijk rijden?

Iedereen die een bedrijf heeft kent het wel. Je moet over het geld dat je hebt verdiend belasting betalen, maar je krijgt ook belastinggeld terug over de kosten van de investeringen die je hebt gedaan.

Wanneer je zakelijk gaat rijden telt dit ook als een investering in je bedrijf. Dat houdt in dat alle kosten die je normaalgesproken als je privé rijdt, dit keer zakelijk kunt betalen. Je krijgt allerlei voordelen zoals dat je de APK-keuring als een zakelijke kost kunt invullen.

Dit zorgt ervoor dat je over het geld dat je voor de keuring hebt betaald een gedeelte terugkrijgt. Dit komt doordat de auto zakelijk is en alle kosten die je met je auto maakt dus ook zakelijke kosten zijn. Verder ben je ook voordeliger uit met brandstoffen zoals benzine of diesel. Ook parkeerkosten kun je terugkrijgen. Je gebruikt de auto immers zakelijk en de kosten die je maakt maak je dus voor je bedrijf en niet voor jezelf.

Hoe werkt de verzekering van een zakelijke auto?

Hoe werkt een zakelijke autoverzekering eigenlijk? Wanneer je zakelijk gaat rijden is het niet zo dat je voor je auto een totaal andere verzekering hoeft te nemen dan wanneer je een auto privé aanschaft.

De verzekering blijft in principe hetzelfde en je hebt nog steeds de keuze uit verschillende verzekeringen waaronder WA+ en een all-risk verzekering. Wel is het zo dat ook de verzekering van je auto een zakelijk kost is waardoor je in veel gevallen geen btw hoeft te betalen over de verzekering van de zakelijke auto.

Het is echter wel van cruciaal belang dat de auto ook daadwerkelijk op naam van het bedrijf staat. Je kunt een auto niet verzekeren namens het bedrijf als het officieel geen bedrijfsauto is.

Kun je ook privé kilometers rijden met je zakelijke auto?

Een veelgestelde vraag is of je met de zakelijke auto ook privé kilometers mag rijden. Het antwoord hierop is ja. Wanneer je een auto op naam van je bedrijf hebt, mag je hiermee ook privé kilometers rijden. Dit zijn er echter niet veel.

Je mag met een bedrijfsauto officieel 500 kilometer per jaar privé rijden. Dit is behoorlijk weinig en er gelden dan ook uitzonderingen. Zo mag je meer dan 500 kilometer drive rijden met een zakelijke auto als je bijtelling betaalt. Bijtelling is een extra bedrag. voor zakelijke auto’s op het moment dat je deze ook privé wilt gaan gebruiken. Als je dus een auto wilt kopen die bedoeld is voor je bedrijf, maar je ook regelmatig privé zaken hiermee wilt regelen, is het betalen van bijtelling erg belangrijk.


Tags


You may also like

Kunststof of glas?

De racefiets op het dak

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>