Zelf ijskoffie maken? Zo doe je dat!

Ben je gek op koffie en ijs? Dan is ijskoffie ongetwijfeld iets waar jij jouw hand niet voor omdraait. Wanneer dit op de menukaart in een restaurant staat, bestel je dit vast en zeker na afloop van het eten. Ga je niet vaak uit eten? Of vind je ijskoffie gewoonweg te duur? Geen probleem, want je kunt het ook zelf maken. Wij vertellen je hier hoe je thuis de perfecte ijskoffie maakt.

1.Ga op zoek naar een goed recept


Heb je nog niet eerder ijskoffie gemaakt? Dan heb je vast en zeker geen idee hoe je dit moet doen. Je kunt gewoonweg wat proberen, maar dit levert waarschijnlijk niet de ijskoffie op zoals jij je had voorgesteld. Om te voorkomen dat je de verkeerde aanpak hanteert, is het verstandig een ijskoffie recept te gebruiken. Mogelijk staat er wel eentje in het kookboek dat jij thuis hebt. Is dit niet het geval? Geen probleem, want op het internet vind je talloze recepten voor een lekkere ijskoffie.

2. Haal de juiste koffie in huis

Er zijn mensen die normale koffie gebruiken en hier ijskoffie van maken. Dit kan, maar in veel gevallen heeft de ijskoffie dan niet de meest sterke smaak. Wil je dit voorkomen? Koop dan een koffie die bedoeld is om ijskoffie mee te maken. Bij steeds meer merken maakt deze koffiesoort onderdeel uit van het assortiment, zo ook bij Lavazza koffie. De verpakking van deze koffie bevat vaak de kleur blauw. Uiteraard staat ook op de verpakking aangegeven dat het om ijskoffie gaat. Gebruik je een recept? Dan staat hier vaak een bepaalde soort koffie op die het beste voor de ijskoffie kunt gebruiken.

3. Gebruik keukenapparatuur

Een goede ijskoffie maken neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Dit is zeker het geval wanneer je het op traditionele wijze doet. In dat geval giet je de illy koffie namelijk langzaam over en wacht je tot deze is afgekoeld. Voor veel mensen duurt dit allemaal veel te lang. Met behulp van een blender kan het allemaal een stuk sneller. Gooi hier de koffie en de ijsblokjes in en mix ze door elkaar tot het een vloeibaar geheel is geworden. Op deze manier zet je binnen de kortste keren een heerlijke, ijskoude koffie op tafel.

Heb je geen blender in huis? Dan hoef je deze niet speciaal te kopen om ijskoffie te maken. Althans, niet wanneer je een koffiezetapparaat met koffiepot in huis hebt. Je kunt de pot namelijk ook gebruiken om ijskoffie te maken. Doe flink wat koffie in het apparaat en voeg niet al te veel water toe. Gooi, voordat je het apparaat aanzet, wat ijsklontjes in de pot. Wanneer het koffiezetapparaat klaar is, kun jij direct genieten van overheerlijke ijskoffie.