Zo beleg je nog beter in Whisky

Beleggen hoort nu eenmaal bij het luxeleven. De één is succesvol op de beurs, de ander heeft een mooie vastgoedportefeuille. Jij hebt je zinnen gezet op een waardevolle whiskycollectie. Dit is natuurlijk niet voor niets, want in dit vloeibare goud is voldoende te verdienen. Mits je het op de best mogelijke wijze aanpakt. Daarom is het goed om eens een aantal tips door te nemen die het beleggen net wat gemakkelijker voor je maken. Alleen met een goed plan kan je er zeker van zijn dat je ook echt rendement zal genereren.

Hulp van een kenner
De grootste fout die mannen maken, is het overschatten van hun eigen kennis van whisky. Wanneer je gaat beleggen in je favoriete drank, moet je er op een hele andere manier naar kijken dan je doet als liefhebber van de smaak. Je doet er dus goed aan om de hulp van een specialist in te roepen. Er zijn verschillende beleggingsadviseurs te vinden die zich specifiek op whisky hebben toegelegd. Die weten dus welke flessen en vaten van jou een rijk man gaan maken. Dit werkt een stuk beter dan zelf op de gok maar wat kopen.

Ooit was het een stoker
De beste investeringen zijn investeringen die gericht zijn op zeldzaamheid. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je op zoek moet naar flessen van stokerijen die hun werkzaamheden al enige tijd gestaakt hebben. De merken die niet meer bestaan worden alleen maar meer waard. Dat is natuurlijk goed te verklaren. Door de jaren heen neemt het aantal flessen van deze stoker dat nog in omloop is steeds verder af. Niet perse omdat ze aangebroken worden, maar bijvoorbeeld omdat ze vallen of zoek raken. Dit brengt jou dus in een steeds betere positie met de flessen als investering.

Hoe ouder hoe beter
In het verlengde van de vorige tip, kan je ook kijken naar de leeftijd van een bepaalde whisky. Dit geldt ook voor het aanbod van stokers die nog wel actief zijn. Wanneer een fles ouder wordt, dan is het ook zo dat er minder van overblijft. Vooral genummerde reeksen zullen hierin belangrijk zijn. Momenteel ligt de grens op ongeveer 1985. Alles van voor die datum begint flink zeldzaam te worden en kan je dus meer en meer aan gaan verdienen. Dat maakt het dus een goede investering voor de langere termijn. Let hier dus goed op.