Zo bereid je je voor op je reis naar Vietnam

Helaas is reizen op korte termijn niet mogelijk, echter boeken de meeste mensen hun vakanties naar verre landen al een tijd van tevoren. Een populaire vakantiebestemming op afstand is Vietnam. Een land met een prachtige natuur, mooie landschappen en vriendelijke mensen. Ga jij (na deze crisis) op vakantie naar Vietnam? Zorg dan voor een goede voorbereiding.


In dit artikel gaan we niet vertellen wat je allemaal kan doen tijdens je trip. Dit heb je namelijk zelf waarschijnlijk al helemaal uitgestippeld. Wel willen we je helpen met voorbereiden zodat je een zorgeloze en onvergetelijke vakantie beleeft.

Visum

Als je denkt dat je zonder problemen je koffers in kan checken en het vliegtuig in kan stappen heb je het mis. Om Vietnam binnen te komen heb je een visum nodig. Een visum voor Vietnam aanvragen hoeft niet lastig te zijn maar zorg wel dat je dit niet op het laatste moment pas doet.

Vaccinaties

Polio en Tetanus. Het zijn ziektes waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In een lang verleden hebben wij deze ziektes ook meegemaakt, gelukkig komen deze (bijna) niet meer voor in Nederland. In Vietnam helaas nog wel. Daarom is het belangrijk dat je jezelf voor vertrek laat vaccineren. Meer informatie hierover lees je op GGDreisadvies.

Je vraagt je misschien af hoe het zit met malaria. In de meeste sub-tropische landen is malaria een groot probleem. Ook in Vietnam heeft men hiermee te maken. Een inenting tegen malaria bestaat niet. Wel kun je malaria-pillen bestellen die ervoor zorgen dat je niet ziek zult worden.

Voorkom oplichting

Schrik niet. Vietnam is echt een prachtig land. Echter heb je net als ik elk deel van de wereld wel de kans om opgelicht te worden. Een van de meest voorkomende manieren van oplichting zijn taxiprijzen. Taxi’s horen ook in Vietnam op de meter te rijden. Spreek daarom of van tevoren een vaste prijs af, of geef de chauffeur aan dat hij/zij de meter dient aan te zetten.

Verder is het natuurlijk belangrijk om je gezond verstand te gebruiken. Dus niet geld wisselen midden op straat of naar schimmige illegale casino’s gaan.