Zo geef je je keuken een stoerder uiterlijk

Hoe maak je een echte mannenkeuken? Als je keuken een jaren 50-huisvrouwenlook heeft, of gewoon zwaar verouderd is, is het tijd voor een update. Zeker als jij graag kookt en een groot deel van het weekend in de ruimte doorbrengt.

We geven je hier tips om je keuken een stukje stoerder te maken. Of om dat te láten doen via een keukenrenovatie door een vakman.


Zet mooie tegels van natuursteen

Je maakt letterlijk een mancave van je keuken door hem te betegelen met natuurstenen tegels. Die hebben een ruig uiterlijk, een grillige structuur en precies de steensoort waar jij de voorkeur aan geeft. Extra voordeel: door de natuurlijke variatie in de tegels zie je rondspetterend frituurvet en tomatensaus minder goed! Rust zelf je keuken uit met wanden en vloeren van grote tegels van natuursteen. Of laat het klusje lek uitvoeren door een vakman.

Maak de boel strakker en leger

Misschien staan je keukenkasten, werkbladen en keukentafels helemaal vol met voorraadpotten, bestekbakken en achterstallige afwas. Dat werkt niet alleen lastig, het ziet er ook ongeordend en gammel uit. Berg die spullen op een paar hoge, strakke keukenkasten in dezelfde stijl.

Zo creëer je lege, egale oppervlakken die rust en orde uitstralen en waar je direct kunt beginnen met kokkerellen elke keer dat je daar zin in hebt.

Werk toe naar een industrial look

Werkbladen met betonlook en blanke stalen keukenstoelen. Een tafel van een halve boomstronk en een bakstenen muur. Koperen handgrepen en kranen. En lampen die eruit zien alsof ze uit een oude fabriek gejat zijn. Dat zijn elementen voor de populaire industriële look, en geloof ons: stoerder wordt je keuken niet.

Kijk online eens wat voor prachtige, robuuste keukenspullen je met deze zoekterm vindt. En maak van jouw keuken een échte werkplaats.

industriele keuken
Door inspiratie op te doen bepaal je welke stijl je het meest aanspreekt

Strakke keukenfrontjes zetten

Een keuken staat vol met kasten, en de uitstraling daarvan bepaalt dus hoe je keuken eruit ziet. Een heel makkelijke manier om hem een update te geven is nieuwe keukenfrontjes op die kasten aan te brengen. De stevige buitenlaag daarvan is in ontelbaar veel prints beschikbaar.

Eikenhout, marmer, staal of beton bijvoorbeeld. Maar ook egaal zwarte, antracieten of witte keukenfrontjes doen wonderen voor het uiterlijk van je keuken. Kies stevige nieuwe handgrepen voor je kasten en je keuken is in één klap weer als nieuw.

De nucleaire optie: een keuken renovatie laten uitvoeren

Is er geen redden meer aan? Zit je hele keuken verstopt onder een laag bloemetjestegels? Of heb je gewoon twee linkerhanden? Dan kan je natuurlijk het zware geschut inzetten en een keuken renovatie laten uitvoeren. De vakman door wie je dat laat doen, zorgt dan in één klap dat jouw keuken een echt mannenbolwerk doet.

Met grote oppervlakten om eten op te snijden en te mixen, apparatuur die up to date is en een no-nonse interieur. Een keuken dus, waarmee je vrienden je hopelijk nooit meer “keukenprinses” durven te noemen!

Bij een keukenrenovatie kunnen bijvoorbeeld klemmende keukendeurtjes of kapotte kasten worden vervangen. Tegels en vloeren kunnen eruit worden gehaald en verwisseld met aantrekkelijke nieuwe deklagen. Je keuken kan uitgerust worden met robuuste nieuwe werkbladen en energiezuinige inbouwapparatuur.

Tegelijk worden vieze en oude leidingen, oppervlakten en aansluitingen vernieuwd, waardoor je keuken meteen weer schoon en veilig is. En een renovatie is bijna altijd goedkoper dan het laten installeren van een totaal nieuwe keuken.

Zie je er dus geen brood meer in om zelf je keuken aan te pakken? Neem dan gewoon een keertje contact op met iemand die keukens een professionele make-over geeft. Hij praat je graag door de mogelijkheden heen en kan je een vrijblijvende offerte geven voor een keuken waar jij je helemaal senang in voelt!