Zo haal je meer uit je WhatsApp

We kunnen eigenlijk al niet meer zonder WhatsApp. Ons sociale leven speelt zich meer af in de communicatieapp, dan in de kroeg. Wat veel mensen echter niet weten is dat de app talloze verborgen functies heeft waar je echt maximaal van kunt profiteren. Daarom is het de hoogste tijd om eens een aantal van deze trucs aan het licht te brengen. Zo kan ook jij er optimaal plezier van hebben. Sommige van deze zaken zullen zo snel wennen, dat het voelt alsof het leven nooit anders geweest is. Net als WhatsApp deed.

Een einde aan het checken maken
Ooit was er geen vinkje te zien bij WhatsApp. Dit is echter tegenwoordig wel anders. Niet alleen zijn er maar liefst twee vinkjes, ze krijgen ook nog eens meerdere kleuren mee. Zo weet iedereen altijd precies op welke stap in het proces een appje zich bevindt. Is deze afgeleverd? Is deze geopend? Is deze gelezen? Het kan voor flink wat stress zorgen. Daar kan je gemakkelijk zelf een einde aan maken. Je kunt namelijk instellen dat de vinkjes bijvoorbeeld nooit blauw worden. Zo weet niemand of je wel of niet zover bent.

Geen beeld bij de woorden
Er zijn nog meer mogelijkheden om het gesprek een anonieme tint te geven. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat je profielfoto verborgen blijft voor anderen. Ergens is dit ook wel handig. De mensen die je al kennen hebben je foto niet nodig. En waarom moet je alles direct prijsgeven wanneer je met een nieuwe persoon in een appgesprek terechtkomt? Een profielfoto wegnemen is dus een prima optie die je in de instellingen kunt doorvoeren. Je hoeft maar drie stappen te doorlopen om het al op deze manier in te stellen. Dat is nog eens gemakkelijk te noemen.

Kunstmatige intelligentie toepassen
Wat denk je ervan om voortaan een computer voor je te laten antwoorden? Dat is geen enkel probleem, want je kunt je WhatsApp gewoon koppelen. Dat doe je bijvoorbeeld door Siri te gebruiken wanneer je een iPhone hebt. Je hoeft alleen nog maar naar Siri te roepen wat er gedaan moet worden. De rest gaat min of meer vanzelf. Dat maakt het allemaal een stuk gemakkelijker, want eigenlijk is dat typen maar een vervelende taak. En dat rare gedoe met dat opnemen van voiceberichtjes laat je op een enge man met afwijkingen lijken. Dat is nu voorbij.