Als je visgraat laminaat hebt laten leggen, wil je natuurlijk dat het er zo lang mogelijk mooi en glanzend uit blijft zien. Daarom is het belangrijk om het regelmatig schoon te maken en te onderhouden. In dit artikel geven we je tips en tricks om ervoor te zorgen dat je jouw visgraat laminaat schoonmaken kan.

Hoe maak je visgraat laminaat schoon?

Het schoonmaken van visgraat laminaat is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Het belangrijkste is dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Deze kunnen het laminaat beschadigen en er voor zorgen dat het sneller slijt. Gebruik daarom altijd een mild schoonmaakmiddel en water om het laminaat schoon te maken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een scheutje allesreiniger of een speciaal laminaatreinigingsmiddel gebruiken. Meng dit met lauw water en maak een doek vochtig om het laminaat schoon te maken.

Stofzuigen

Om te voorkomen dat er vuil en stof op het laminaat blijft liggen, is het belangrijk om het regelmatig te stofzuigen. Gebruik een zachte borstel op de stofzuiger om het laminaat niet te beschadigen. Als je merkt dat er stof op het laminaat blijft liggen, kun je ook gebruik maken van een microvezeldoek om het oppervlak af te nemen.

Vlekken verwijderen

Als er toch vlekken op het laminaat komen, is het belangrijk om deze snel te verwijderen. Gebruik hiervoor een doekje met lauw water en een mild schoonmaakmiddel. Wrijf de vlek zachtjes weg en voorkom dat er teveel water op het laminaat komt. Het is ook belangrijk om niet te hard te boenen, omdat je hiermee het laminaat kunt beschadigen.

Gebruik geen agressieve middelen

Agressieve middelen zoals bleek of ammoniak kunnen het laminaat beschadigen en de kleur aantasten. Gebruik daarom altijd milde schoonmaakmiddelen en voorkom het gebruik van schurende middelen zoals schuursponsjes. Als je twijfelt of een schoonmaakmiddel geschikt is voor jouw visgraat laminaat, kun je het beste even de gebruiksaanwijzing van het product raadplegen.

Let op met vocht

Laminaat is van nature vochtbestendig, maar dat betekent niet dat het bestand is tegen grote hoeveelheden vocht. Zorg er daarom voor dat je het laminaat niet te nat maakt tijdens het schoonmaken. Veeg het overtollige water altijd direct weg met een droge doek. Hiermee voorkom je dat het vocht in de naden van het laminaat terechtkomt en het laminaat kan beschadigen.

Gebruik geen stoomreiniger

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een stoomreiniger te gebruiken, is dit geen goed idee voor visgraat laminaat. De hitte en het vocht van de stoom kunnen het laminaat beschadigen en zorgen voor vervorming. Het is daarom beter om te kiezen voor een zachte, vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel om het laminaat schoon te maken.

Voorkom krassen

Visgraat laminaat kan gevoelig zijn voor krassen, vooral als er met harde voorwerpen over het laminaat wordt geschoven. Om krassen te voorkomen, kun je het beste gebruik maken van viltjes onder stoelen en meubels en het optillen van meubels in plaats van ze over het laminaat te schuiven.

Droog het laminaat direct af

Als je het laminaat hebt schoongemaakt, is het belangrijk om het direct droog te maken met een droge doek. Dit voorkomt dat er vocht in de naden van het laminaat terechtkomt en het laminaat beschadigt. Zorg er ook voor dat je geen vochtige spullen op het laminaat laat liggen, zoals handdoeken of natte schoenen.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>