Verliefd worden  is opwindend en iets waar je helemaal gepassioneerd over bent. Verliefd blijven… tja, dat is een ander verhaal. Na een tijdje kan ‘tot de dood ons scheidt’ een vrij lange tijd lijken om de vonk levend te houden. 

Maar maak je geen zorgen: het is volkomen normaal dat langdurige liefdes op een gegeven moment in de sleur raken. En nog beter: als je je zorgen maakt dat je relatie tegen het einde loopt, is er alsnog hoop!

Of je dof wordende relatie nu het gevolg is van een belangrijke levensgebeurtenis, of simpelweg vanwege de ‘vanzelfsprekendheid’ waarmee je je partner beschouwd: wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je liefdesleven weer spannend te maken. 

Houd het verrassingselement levend

Niets is zo dodelijk als het bekende. Verras je partner dan ook af en toe op verschillende manieren. Kom thuis met een klein cadeautje, kook zijn of haar favoriete maaltijd, boek een verrassend weekendje weg of haal out of the blue de beste vibrator van 2023 tevoorschijn. 

Dit soort verrassingen houdt de opwinding levend en voorkomt dat je vast komt te zitten in een relatiesleur. 

Stuur romantische berichtjes

Als jullie niet bij elkaar zijn, wil dat niet zeggen dat je geen romantische berichten naar elkaar kunt sturen. Vaak wordt dit in het begin van relaties nog veel gedaan, terwijl er op het laatst alleen nog maar praktische berichten aar elkaar uitgaan. 

Probeer weer eens om korte berichten van liefde, bewondering en aanmoediging te sturen je partner. En wees vooral niet bang om wat sexy appjes te sturen om de boel op te fleuren. Het is een simpele en makkelijke manier om de romantiek in je relatie levend te houden.

Lees ook: Alles wat je wilt weten over sextoys.

Plan regelmatig ‘Date Nights’

De meeste stellen gaan tijdens de beginfase van hun relatie regelmatig op date. Uit eten gaan wordt later echter vaak ingeruild voor op de bank zitten. Als gevolg hiervan kan de relatie een beetje saai worden. 

Plan dan ook regelmatig date nights, zodat je als koppel quality time samen kunt doorbrengen. Zet deze avonden, middagen of uurtjes in jullie gezamenlijke agenda, zodat ze niet vergeten worden. 

Verwoord je liefdevolle gevoelens

Vergeet niet je woorden te gebruiken om je gevoelens te uiten. Soms vergeten mensen al die ‘zoete’ dingen die ze tegen elkaar zeiden toen ze nog hoteldebotel in love waren. Zeg vaker ‘Ik hou van je’ en schroom er niet voor om woorden uit te spreken die echt uitdrukken hoe je je voelt.

Probeer samen iets nieuws

Samen deelnemen aan een nieuwe activiteit kan de relatie spannend houden. Volg een Chinese kookles, doe vrijwilligerswerk in een gaarkeuken, schrijf je samen in voor golflessen of ga op zoek naar de beste vibrator voor jou en je partner. De bereidheid om iets nieuws te leren kan je helpen als koppel samen te groeien.

Breng tijd door met andere koppels

Tijd doorbrengen met koppels die een gezonde relatie hebben, kan goed voor je zijn. Het kan helpen het belang van toewijding te versterken en je eraan herinneren om de relatie spannend te houden. Daarnaast houd het je weg van teveel bank en Netflix avondjes, die allesbehalve romantisch zijn. 

Kortom: er zijn meer dan genoeg dingen die je kunt doen om je relatie wat nieuw leven in te blazen. Doe hier ook echt je best voor, de spanning zal niet vanzelf terugkeren!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>