We hebben in de winter er alleen maar van kunnen dromen, een heerlijke barbecue in de tuin. Ja de winter heeft ook zo zijn charmes, dat is vaak de periode waar we het gourmetstel weer tevoorschijn halen. Maar nu wordt het weer tijd om deze plaat in te ruilen voor de barbecue, een apparaat waar wij allemaal een grote liefde voor voelen… Alleen de geur al van een stukje vlees op de barbecue associëren we met geluk en genot.

Als je een tuin hebt dan is het logisch als je deze zomer een gezellige barbecue wilt organiseren met je vrienden. Wij hebben daarom een aantal handige tips voor je op een rij gezet!

1. Ga eens voor een echt goede barbecue

Een luxe barbecue is iets waar iedereen stiekem van droomt, je weet wel, zo eentje die je altijd ziet in reclames en films. Wij geven je dit mee: een mooie Kamado Express barbecue is iets wat je gewoon een keer moet kopen want van deze aankoop ervaar je jaren later nog plezier. Maar welke heb je dan nodig?

Een barbecue waar je gegarandeerd veel plezier mee gaat beleven is de Green Egg Large van Kamado Express. Dit formaat is het meest geschikt voor een avond met een wat grotere groep zoals vrienden en familie. Met een grilloppervlakte van maar liefst 46 centimeter heb je genoeg ruimte om voor zeker 8 personen gerechten te bereiden! Het mooie aan deze barbecue is dat je zelf allerlei accessoires erbij kan bestellen om zo de perfecte barbecue samen te stellen.

Naast de Green Large Egg heeft Kamado Express meerdere modellen, waaronder de Bastard. Om deze redenen kies je voor de Bastard: je wilt graag grote én meerdere stukken vlees tegelijk bereiden, direct boven de kolen werken (searing) voor een heerlijke smaak en keuze hebben uit verschillende technieken. De barbecue technieken die je hier op kan toepassen zijn bakken, grillen, stoven, warm- en koud koken, low- en slow cooking en steenoven pizza’s bakken. Kortom, opnieuw een ideale barbecue voor als je nooit ruimte te kort wilt komen en van variatie houdt!

2.Begin op tijd met plannen

Niets is zo moeilijk als het prikken van een datum met je vriendengroep, er is altijd wel iemand die een keer niet kan of wat anders te doen heeft. Plan daarom zo snel mogelijk een datum wanneer je weet dat je een barbecue gaat organiseren. Als je het ruim van tevoren aangeeft heb je lang voorpret en kan er eventueel nog overlegd worden over de datum. Kom je er niet uit? Hak knopen door en kies voor de datum waarop de meeste vrienden kunnen!

3. Bepaal hoeveel vlees je nodig hebt

Dit punt is altijd erg lastig in te schatten, hoe weet je nou hoeveel iedereen eet? Veel te veel is zonde en te weinig eten is een grote no go. Wanneer je goed wilt zitten reken je ongeveer 400 tot 500 gram vlees per persoon. Zo’n barbecue met al je vrienden komt niet heel vaak voor, dus wordt dit een avond waar je nog vaak aan zal terug denken. Voor speciale gelegenheden wil je groots uitpakken, ga daarom voor variatie met 5 verschillende soorten vlees. Biefstuk is een grote must, maar ook worstjes, burgers, saté en spareribs kunnen niet gemist worden. Zoek hier voor in plaats van de supermarkt een echte slager op, dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn. De slager heeft vlees van kwaliteit en heeft altijd heerlijke kruiden, hiermee verras je je gasten pas echt.

4. Ga voor variatie en denk aan vegetariërs

Een barbecue met alleen vlees en vis is niet meer van deze tijd. Er zijn nog zó veel meer opties om op de BBQ te gooien! Denk eens aan groente spiesjes met gegrilde groenten, zoals paprika, courgette en aubergine. De barbecue geeft deze groenten zo’n ontzettend lekkere smaak mee. Tip: marineer en kruid de groente van tevoren.

Hiernaast zijn er ook allerlei vleesvervangers die ook super lekker zijn, zo heb je diverse groenteburgers als bieten en champignon burgers. Ook als er geen vegetariërs aanwezig zijn op de barbecue is het lekker om eens één vleesgerecht te vervangen voor een vegetarisch gerecht. Veel van je vrienden zullen dit niet verwachten, maar verrassingen zijn juist de leuke dingen op zo’n avond.

5. Zorg voor genoeg bier!

De perfecte BBQ avond begint uiteraard niet pas later op de avond maar juist al om 16:00 ’s middags. Zo is iedereen op tijd en kan je van tevoren nog met iedereen borrelen in de zon. Als je al wat eerder op de middag begint betekent het dat er ook aardig wat drank doorheen zal gaan. Sla daarom genoeg kratten bier en flessen wijn in voor een onvergetelijke avond.

Natuurlijk zijn er nog genoeg andere tips voor het organiseren van de perfecte BBQ maar we hopen dat we je alvast wat op weg geholpen hebben!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>