juni 4

Zo vind jij de juiste racefiets

0  reacties

Steeds meer mannen kiezen ervoor om met de racefiets of mountainbike op pad te gaan. Dat is niet zo gek! Het is een prachtige sport. Je kunt het lekker buiten uitvoeren, op je eigen tijd en het is ook nog eens vet stoer. Wil jij ook aan je conditie gaan werken en overweeg je een racefiets te kopen? In dit artikel lees je hoe jij de juiste racefiets vindt. Want als deze goed bij jou past, wordt het pas echt een gave uitdaging! Schaf die kilometerteller dan ook vast maar aan.

Maat van de racefiets

De eerste tip is meteen een heel belangrijke; de maat. Als je een racefiets wilt kopen, is het heel belangrijk dat je weet welke maat je nodig hebt. Er zijn tools op internet te vinden waarbij je jouw lichaamslengte moet invoeren. Daarna krijg je alle modellen te zien met een framemaat die passen bij jouw lengte. Maar het beste kun je een bikefitting gaan doen. Je ontdekt dan in een uitgebreide fietsmeting hoe je optimaal op je fiets kunt gaan zitten.

Ideale zithouding

Het is ook belangrijk om jouw ideale zithouding te bepalen. Hiervoor dien je naar de reach en de stack van het frame te kijken. Als je net start met racefietsen, zul je echt moeten wennen aan de zithouding. Deze is op een racefiets heel anders dan op een gewone fiets. Bij een verkeerde zithouding op je nieuwe racefiets kun je lichamelijke klachten ontwikkelen. Dat moet je natuurlijk zien te voorkomen, anders is de lol er snel af.

Welk budget?

Bepaal voordat je een racefiets gaat kopen wat je budget is. De range hierin is enorm groot. Een instapmodel zou je kunnen kopen voor ongeveer 600 euro. Maar het andere uiterste is een professioneel model voor 10.000 euro. Het is dus belangrijk dat jij goed weet wat je ongeveer wilt betalen voor een nieuwe racefiets. Zo maak je de selectie om uit te kiezen wat kleiner.

De juiste remmen

Tot slot zijn de remmen van een fiets natuurlijk heel belangrijk. Helemaal als je besluit met je racefiets de bergen in te gaan. Je kunt voor een racefiets kiezen uit schijfremmen of velgremmen. De een is niet per se beter dan de ander. Wat met schijfremmen echter wel een voordeel is, is dat je daar net iets krachtiger en meer gedoseerd mee kunt remmen. Bij je aankoop kun je informeren welk soort remsysteem het beste past bij een beginnend wielrenner.


Tags


You may also like

Wat is het geschatte vermogen van Jia Ruan?

Bar maken in je tuin

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>