Zo voordelig mogelijk auto rijden? Dat doe je zó!

Posted in  Cars  on  januari 11, 2024 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cars
  • /
  • Zo voordelig mogelijk auto rijden? Dat doe je zó!

Een auto kost hoe dan ook geld. Je hebt met zowel aanschaf- als met verbruikskosten te maken. Op beide kosten kun je gelukkig wel veel invloed uitoefenen. Volg hiervoor onderstaande tips op en bespaar direct het nodige geld per maand.

Weeg de aankoop of lease goed af 

Ben je hard toe aan een andere/nieuwe auto? Dan zou je eerst een vergelijking tussen kopen en leasen moeten maken. Indien je voor het kopen van een auto kiest, moet je met een flink bedrag op de proppen komen. Als je voor het leasen van een auto kiest, ga je vooral voor zekerheid. De keerzijde is echter dat de auto nooit eigendom van jou wordt. Of je moet hier afspraken over maken met de leasemaatschappij.

Maak dus een vergelijking tussen koop en lease. Richt je hierbij niet alleen op de kosten, maar ook op het gemak, de zekerheid en de voorwaarden. Mocht je private lease overwegen, moet je bijvoorbeeld rekening houden met een BKR-registratie. Dit is een ‘voorwaarde’ waar je mogelijk op voorhand niet van op de hoogte was. Verdiep je dus goed in dergelijke zaken.

Bonustip: je kunt tegenwoordig ook voor een auto abonnement kiezen. Dit is een abonnement waarvoor je een vast bedrag per maand moet betalen. Je geniet hierbij wel van veel flexibiliteit; je kunt het abonnement namelijk elke maand opzeggen. Ook heb je bij zo’n abonnement niks van doen met een BKR-registratie!

Bespaar op je autoverzekering

Ga je een andere auto kopen of blijf je in je huidige auto doorrijden? In beide gevallen kun je aanzienlijk besparen op je autoverzekering. Zo is het belangrijk om een goede vergelijking tussen de verschillende soorten verzekeringen te maken. Maak ook een vergelijking tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Bonustip: het kan erg lonen om elk jaar over te stappen. Elke maatschappij is elk jaar weer op zoek naar nieuwe klanten. Om deze klanten aan te trekken, komen zij met kortingen of lagere premies op de proppen. Dit is voor jou dus extra voordelig.

Rijd op de moderne manier

Het is ook verstandig om op de moderne manier te rijden. Dit houdt onder meer in dat je op het juiste toerental door moet schakelen. Rijd je op bijvoorbeeld een stoplicht of rotonde af? Laat je gas dan tijdig los en laat de auto rustig uitrollen.

Dit zijn kleine handelingen waardoor je auto een stuk minder brandstof verbruikt. Rij je een elektrische auto? Dan is het al helemaal belangrijk om de auto rustig uit te laten rollen. De auto remt in dat geval zelf af, waarbij energie opgewekt wordt.

Leuk om te lezen: De mooiste auto’s ter wereld volgens de Menlife redactie

Rijd mono

Tot slot is het erg belangrijk om mono te rijden. Dit betekent dat je tijdens het rijden niet/nooit op je telefoon moet kijken. Hiermee hou je de focus volledig op de weg, waardoor je de kans op schade aanzienlijk verkleint. Tevens voorkom je dat je ongemerkt te hard rijdt, omdat je druk met je telefoon bent.

Uiteraard kun je wel gebruik van handige systemen maken, zoals Flitsmeister. Hiermee kun je alleen maar geld besparen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>