6 zonnebrillen trends voor 2019

Als het aankomt op het kiezen van coole zonnebrillen, zijn er twee manieren waarop je dat kunt doen. Je kunt kiezen voor de klassiekers – modellen zoals Wayfarer van Ray-Ban, die de ogen al sinds je opa’s tijd beschermen of je kunt in termen van vormen, kleuren en tijdperken kijken naar wat de zonnebriltrends voor 2019 zijn. Hoe dan ook, het is belangrijk om uit die oogverblindende lelijke baksels de mooiste brillen te kunnen kiezen.


Maar goed, als je de juiste bril kiest kan het echt wat meer aan je gezicht toevoegen en meer zijn dan een schijnbaar eenvoudig stuk van gegoten metaal dat in staat is om de schadelijke UV-stralen te blokkeren, de vorming van kraaienpootjes te voorkomen en direct een gezicht van een kater te verbergen en wel die 100% extra toegevoegde pit geven.

Met dat in gedachten zijn hier de zes stijlen die deze zomer populair zullen zijn.

Ronde zonnebril

De ronde zonnebril; je ziet ze ongelofelijk vaak voorbij komen tegenwoordig. Deze bril lijkt de afgelopen jaren ontzettend te zijn gestegen in populariteit.

“Ronde zonnebrillen met pootjes van acetaat en metalen fronten zijn dit seizoen een echte must” zegt Marie Wilkinson, design director bij Cutler and Gross. “Degenen met vierkante en ruitvormige gezichten zullen deze modellen het beste staan, omdat ronde vormen het beste staan bij mensen met natuurlijke hoeken in het gezicht.”

Geometrische zonnebril

Mensen met ronde gezichten, die dachten dat er niet echt iets voor hun gezicht was, kunnen troost putten uit het feit dat de geometrische zonnebril van dit jaar praktisch speciaal voor hen ontworpen is. Als je hoofd de juiste lijnen mist, zijn deze zonnebrillen toch nog niet helemaal verboden terrein. Ronde glazen met een horizontale bovenkant bieden dit seizoen toch een manier om voor rond te gaan.

Naast een mogelijkheid om structuur toe te voegen aan hun ogen, zijn deze hoekige zonnebrillen verre van standaard, dus er is weinig kans dat elke andere Jan, Piet of Klaas ze dragen wanneer de zon even schijnt.

Zonnebrillen in geometrische vorm – of ze nu vierkant of zeshoekig zijn – bieden een eenvoudige manier om je te onderscheiden van de massa” zegt Paul Higgins merkstylist bij Reiss. “Vanwege hun vorm is subtiliteit het belangrijkste, dus zorg ervoor dat je voor modellen met dunne monturen en klassieke kleuren kiest”.

Je moet de grootte van je geometrische zonnebril in toom houden: aan de kleinere kant blijven is, tenzij je eruitziet wilt zien als Elton John, echt wel veiliger.

Kleurrijke zonnebril

Bij het kopen van een zonnebril moet de vuistregel het consequent draagbaar zijn één van jouw belangrijkste overwegingen zijn. Maar voor diegenen, die al een paar goede klassiekers hebben, kunnen kleurrijke modellen voor een verrassend veelzijdige toevoeging aan hun anti-UV arsenaal zorgen.

De kleuren van de huidige stijlen zijn helder en knallend en de beste exemplaren gebruiken dezelfde kleur over het hele ontwerp” zegt Lauren van der Kolk, hoofd productontwerp bij Ace & Tate. “Met glazen in dezelfde tint als het montuur, zijn ze perfect om het leven in geel, rood en blauw te bekijken”.

Oké, kleurrijke zonnebrillen zijn misschien niet iets dat je met een net pak op een zomerse bruiloft wilt dragen, maar als je het met een eenvoudige korte broek 

en een T-shirts combineert, bieden ze een eenvoudige manier om je uitstraling op te vijzelen.

Aviator zonnebril 

Ray-Ban aviator zonnebrillen zijn niet zozeer een trend als wel een blijvertje dat een beetje schommelt in populariteit. Het ene jaar zijn ze helemaal in (denk aan vintage Robert Redford) en het volgende jaar zijn ze een optische buitenbeentje, dat exclusief wordt gedragen op themafeestjes in de geest van Top Gun. 

Op dit moment hebben aviators een van hun frequente momenten in de zon. “Al decennialang populair en bekend als de zonnebril van de oorspronkelijke piloot, maken de avators een grote comeback” zegt Wilkinson. “Deze keer is de belangrijkste update dat ze voornamelijk worden gemaakt in acetaat, met een enkele brug voor dat extra mode accent.”

De belangrijkste valkeul van de rockende doorsnee aviator is het uitzoeken van plot-twist ontwerpdetails. Zoek naar gouden monturen, gekleurde glazen of acetaat patroonontwerpen om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk op je vader lijkt.

Zonnebrillen uit de negentiger jaren

Als een verpletterende klap voor iedereen, die zich kwalificeert als millennial, is het Britpop-tijdperk alweer terug en zonnebrillen zijn de nieuwste aflevering van de triomfantelijke terugkeer van het decennium naar herenkleding. Vaak minuscuul en onveranderlijk gek, het spreekt voor zich dat de periode die de wereld afschuwelijke wraparounds opleverde, uiterst voorzichtig moet worden benaderd.

Top bar zonnebril

Laten we een ding uit de weg gaan: zonnebrillen met een top bar zijn niet subtiel of lichtgewicht, het zijn zonnebrillen die ontworpen zijn om gezien te worden. En dat is niet noodzakelijk een slechte zaak. 

Top (of ‘brow’) bar zonnebrillen hebben een eigen vlucht genomen en komen nu in een reeks van variaties en dus is het moeilijk om een zonnebril te vinden, die je niet leuk vindt.