Als je 18 jaar bent geworden, dan is het verplicht om zelf een zorgverzekering af te sluiten. Dan val je namelijk niet meer onder de verzekering van je ouders.

Dit zorgt er dan ook dat je er een extra kostenlast bij hebt, maar gelukkig kun je als student besparen op de premie van de maandelijkse zorgverzekering voor studenten. Lees hieronder hoe je dat het beste kunt doen.

Hoger eigen risico

Een tactiek die je kunt toepassen is door een hoger eigen risico te nemen. Het eigen risico is het bedrag wat je moet betalen, voordat de verzekering de kosten gaat dekken. Er zijn echter bepaalde belangrijke zaken die worden uitgesloten van het eigen risico.

Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een bezoek aan de huisarts. Dit valt niet onder het eigen risico. Als jonge, gezonde student is de kans uiteraard aanzienlijk kleiner dat je problemen krijgt met je gezondheid, dan mensen die ouder zijn. Omwille van die reden kun je er dan ook voor kiezen om je eigen risico veel hoger te zetten.

Dit heeft als gevolg dat je maandelijks veel minder premie moet betalen. Het risico is natuurlijk wel dat, mocht er iets gebeuren, je dit eigen risico wel moet gaan betalen.

Maar in veel gevallen heb je dit toch niet nodig, zeker als je geen onderliggende ziekteproblemen hebt en voor de rest een beetje oppast. Dit is in ieder geval een goede manier om je maandelijkse lasten te verminderen.

Wat heb je nodig?

Daarnaast is het belangrijk om bij een jongeren zorgverzekering te kijken wat je precies nodig hebt. Je kunt je namelijk voor zeer veel verschillende zaken verzekeren. En uiteraard betaal je dan ook maandelijks meer premie, maar vaak is dat niet eens noodzakelijk.

In Nederland is een basisverzekering verplicht, maar als het gaat om een aanvullende verzekering, dan heb je zelf de keuze als het gaat om wat je wil verzekeren en wat niet.

Misschien heb jij bijvoorbeeld helemaal geen fysio-afspraken nodig of iets dergelijks, dan hoef jij je daar natuurlijk niet voor te verzekeren. En zo zijn er dan nog vele andere zaken waar je aan kunt denken.

Maak gebruik van een vergelijkswebsite

Daarnaast is het belangrijk om gebruik te maken van een vergelijkswebsite. Er zijn namelijk zeer veel verschillende aanbieders van verzekeringen en voor jou is het belangrijk om er één te kiezen die goedkoop is en een goede service heeft.

Op internet zijn verschillende betrouwbare vergelijkingswebsites te vinden waar je gebruik van kunt maken. Je kunt dan op verschillende zaken en voorkeuren filteren, zodat er allemaal opties verschijnen die precies bij jouw voorkeur passen.

Waar wel geld aan besteden? Drie tips!

Al het geld dat je overhoudt kun je dan natuurlijk aan andere zaken besteden. Je kunt bijvoorbeeld wat vaker de kroeg in, want daar houd jij dan geld aan over.

Dat is overigens ook een belangrijke tip. Je moet lekker sociaal kunnen zijn in je studentenleven. Maar je kunt bijvoorbeeld ook wat vaker nieuwe kleding kopen.

Daarnaast is het ook aan te raden om dat geld gewoon te sparen. Wellicht hoef je dan maandelijks minder te lenen en dan heb je daar na je studie weer profijt van!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>